• 瀏覽: 4,994
  • 回覆: 49
今年選舉蔣麗芸和梁美芬低質素議員肯定落選,因為佢兩個在電視表現實在太差,另外王國建王國興共產黨派市民已經知道其實為大財團利益,因為佢哋話為標準工時但實際冇投票反對梁振英派別為老闆利益。

保皇派田北辰葉劉淑儀投票岌岌可危,原來電視播選舉論壇咁有威力,可以知道黃毓民表面鬧共產黨內裡開會投票走人。

中間派現任直議員謝偉俊表面反梁振英內裡投票又是走人,原來所有立法會70位議員,只有35位直選產生,其餘35位功能組別產生,直選70%泛民派,建制保皇派只佔20%。

有讀書都知監察政府是立法會議員職責,幫市民監督政府政策,唔喺政府壟斷財團剝削市民。

你 樓主 你傻的嘛?
邊有人投票投政剛政策嫁?
投票投人物投性格投社會地位嫁嘛
個個都政剛嫁啦

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-22 02:35 AM 發表
好多人不明白選議員為乜,其實是為市民服務,不是為政府,更不是為共產黨。

政府和共產黨已經管治香港,即係佢哋為自己利益壟斷和壓制市民財富,這是事實,市民點解還投票給建制保皇派議員做乜咁戇居!

所以 ...
一定唔好選公民黨班律師.

困擾香港十幾年既單雙非盲流移民湧港,就係公民黨律師團搞出嚟棟鳩我地香港人.

17萬雙非嬰兒,加上雙非嬰兒父母及單非移民(近90萬人) 既居港權從何而來? 就係2001年莊豐源官司案既判決,究竟當年是誰替雙非莊豐源告鳩香港入境署,搞出單雙非居港"當然權"?

當年就係公民黨替雙非鼻祖莊豐源出庭告香港入境署,之後更發動法律介黑衣遊行,去逼迫董建華停止上訴及人大釋法去推反雙非居港權判決!

連2012年,替28萬菲印女傭告鳩香港入境署,去搶奪入藉居港權既律師團亦係公民黨,大家就上網翻查莊豐源案及菲印女傭居港權案,自己查證當年係咩政黨既律師團幫單雙非及菲印女傭去棟鳩我地香港人!

一票不投熱普城
一票不投青年新政

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-22 01:26 AM 發表

我反正得閒,去投票只嘥幾分鐘,我寜願選「人民力量」和「社民聯」,因為他們年年叫政府派錢1萬元。
結果派條毛咩。 得個講字咩都做唔到。

[ 本帖最後由 royalkwan 於 2016-8-25 08:48 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 tonylam07 於 2016-8-22 02:05 AM 發表
我以前唔睇立法會議員選舉論壇,今年卻睇晒無綫、港台、商台選舉論壇,發覺今年選舉侯選人好鬼騎尼:

(一)白痴侯選人喺激進愛港派,連香港喺三權分立都未識學人在電視發噏瘋,撐反拉布&# ...
又話睇晒, 只識小建制派, 獨立人士? 其他完全唔講, 做馬都做好d啦, 擺明打手的鍵盤戰士。

引用:
原帖由 royalkwan 於 2016-8-25 08:45 AM 發表

又話睇晒, 只識小建制派, 獨立人士? 其他完全唔講, 做馬都做好d啦, 擺明打手的鍵盤戰士。
今次選舉我知所有侯選人資料,又知他們的立場,因為有4間電視臺1間電臺播放論壇實況。

激進建制派入去論壇胡鬧,中間派參選為抽水岀名,扮民主其實喺幫助建制派削弱泛民派選票。

建制派實在做得太衰格,議員本身冇質素,又被踢爆真正拉布是建制派,因為口講撐政府政策內裡開會點完人數即閃人,所以我叫老豆老母千祈不要投票給建制派。

引用:
原帖由 royalkwan 於 2016-8-25 08:41 AM 發表

結果派條毛咩。 得個講字咩都做唔到。
我在Facebook叫人投票給「人民力量」和「社民聯」,因為只有呢2個政黨叫政府派每年1萬元。

其實現在距離選舉有10日,民調不可信,市民只可憑電視上論壇決定投票,在電視上看到建制派每況逾下,我朝朝早飲茶聽到好多茶客鬧建制派,辯論不識辯論,只用歧視眼光話泛民派,居然死拗「人獸交」寃枉泛民派,又話人拉布自己就閃人,原來個個都喺為副人工當議員。

其實現在已經2016年,跟上一兩屆選舉已經唔同曬,我記得上一屆有睇電視論壇,唔會疊聲辯論,唔會有雞婆入去立法局,更唔會有愛國人仕去參選,所以吸引我睇全部電視直播論壇,再在論壇上分析邊個係鬼邊個真正為港人發聲和監督政府!

泛民響垃圾會除咗拉布誤民生重有乜L貢獻,家陣選到一個吾攪破壞嘅,市民就當贏啦!
佔中破壞社會和諧秩序,吾使上班上學拎個捐款箱出來有大把on9奉獻使L讀書咩?黃痴瘋衝政總馬上被美國領事照顧住半山豪宅,黃台仰魚蛋革命揸Audi,梁天琦港獨被照顧住康蘭居,兩人辦事處搜獲大量性藥及半百萬現金,顛覆國家社會有無限收入,梁老豆都話做議員好過讀書打工,人地老豆就叻嘞叫D細路破壞社會選議員,你老豆就叉燒都冇件食!陰L功😂😂
香港700萬人個個有訴求,我想政府開庫全港市民人人派100萬,如果拉布可以要政府跪低,你叫泛民拉布,成功嘅我100萬俾你再獎你一百萬

引用:
原帖由 r102030r 於 2016-8-26 01:33 AM 發表
泛民響垃圾會除咗拉布誤民生重有乜L貢獻,家陣選到一個吾攪破壞嘅,市民就當贏啦!
佔中破壞社會和諧秩序,吾使上班上學拎個捐款箱出來有大把on9奉獻使L讀書咩?黃痴瘋衝政總馬上被美國領事照顧住半山豪 ...
泛民派監督政府叫唔啱?反而建制派保皇派支持政府叫好議員?

今時今日資訉發達,選民可在網上睇咁多資料,唔冇再扮真正為民請命的政府人員啦,選民選議員只想監督政府,不理議員自己屌個幾多西,貪幾多錢,總之睇實政府對待市民,這才是重點。

如果選民不投泛民派去投建制派保皇派,這叫做白L痴選民,因為自從回歸以來從來沒有真正一國兩制,港人治港!

所以香港人個L個驚共產黨,如不同意中共,即不同意政府政策,那香港人沒自由!

香港政制不嬲被市民笑政府壟斷民意,真相是這個議會被政府操控整個民意,從複雜人性變成簡單人性。

立法會有70個議席,只攞35位講席岀來被市民選議員,呢啲叫控制民意,你老味,揸L住一半議席的議會,梗喺共產黨大L曬啦!

每個人有每個人思想,呢啲叫自由思想,即使特首不一定最好人性,但市民需要一個好的制度,這是香港人所期望。

市民就是要選壞議員入去議會搞亂政府,吹咩!

明知入去阻止唔到政府政策,就不如選個議員入去搞亂局,明知香港沒將來,就不如不要將來只求今年每人派1萬。

這是香港現象,亦是人性表現,至於議員好不好,就關人L事,反正政府最不好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]