• 瀏覽: 1,026
  • 回覆: 13
一屆立法會議員有1662.8萬,依筆錢咪就係香港市民比出嚟!

議員拉布就可以乜都唔駛做,香港人係咪仲想將自己辛苦搵嚟嘅血汗錢用嚟養依班奉旨吞Pok嘅議員?

引用:
原帖由 woshijing 於 2016-8-11 11:40 AM 發表
一屆立法會議員有1662.8萬,依筆錢咪就係香港市民比出嚟!

議員拉布就可以乜都唔駛做,香港人係咪仲想將自己辛苦搵嚟嘅血汗錢用嚟養依班奉旨吞Pok嘅議員?

附件

1662.28.jpg(156 KB)

成班垃圾廢物吸血鬼

拉布浪費錢,數以千萬計,唔拉布任由大白象工程天價費用一次又一次批出,數以百億計,凡事多方面睇。

但要帶埋老母返工

引用:
原帖由 皇馬贏歐霸 於 2016-8-12 08:05 PM 發表
拉布浪費錢,數以千萬計,唔拉布任由大白象工程天價費用一次又一次批出,數以百億計,凡事多方面睇。
自己用唔著就話大白象

引用:
原帖由 武德鼎 於 2016-8-13 04:47 PM 發表

自己用唔著就話大白象
自己用得著就唔係大白象

引用:
原帖由 皇馬贏歐霸 於 2016-8-12 08:05 PM 發表
我好多年前夠覺得馬鐵同西鐵係大白象,依家啲人咪好多無左佢唔得,當年有渡輪,海底隧道咪又係你口中的大白象,新機場唔好起啦!大白象。

引用:
原帖由 nicky1983 於 2016-8-13 06:15 PM 發表

我好多年前夠覺得馬鐵同西鐵係大白象,依家啲人咪好多無左佢唔得,當年有渡輪,海底隧道咪又係你口中的大白象,新機場唔好起啦!大白象。
你用呢D比咁無得好講,呢D起黎目標用家無論如何都係香港人,用香港人錢起返比香港人用。有部份人用唔倒在所難免。但而家所謂大白象個定義已經好大分別,香港人比錢但主要唔係比香港人用,超資又要迫香港人找數,其實係咪多數香港人都讚成?你可以答係,我唯有認我唔夠你拗

咁多錢比班仆街阻住地球轉

認住拉布乚
一個都冇得留低

引用:
原帖由 水底邊緣的流彈 於 2016-8-14 05:11 AM 發表

高鐵,我唔敢講,但港珠澳大橋一定有好多香港人用,最少我都成曰去澳門
你代表全香港

所以港獨派不再講獨囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]