• 瀏覽: 40,189
  • 回覆: 298
  • 追帖: 3
1.方國珊
2.林卓廷、劉慧卿、丁仕元、吳錦雄、羅英翔 (民主黨)
3.廖添誠、姜炳耀、李維
4.陳云根、李珏熙 (香港復興會/熱血公民)
5.梁國雄 (社民連)
6.張超雄、郭永健 (工黨)
7.楊岳橋 (公民黨)
8.麥嘉晉 (民主思路)
9.鄭家富 (獨立民主派)
10.葛珮帆、莊元苳、董健莉、陳博智、招文亮、李家良、溫啟明、羅棣萱、黃自勇 (民建聯)
11.侯志強、王水生、彭宏健、葉華清
12.李梓敬、田北俊 (自由黨)
13.鄧家彪、譚金蓮、曾勁聰 (工聯會)
14.范國威、任啟邦、梁里、鍾錦麟、陳惠達、李世鴻、周炫瑋、呂文光 (新民主同盟)
15.陳玉娥
16.黃琛喻 (獨立候選人)
17.李偲嫣 (正義聯盟)
18.陳志全 (人民力量)
19.梁頌恆、李東昇 (青年新政)
20.梁金成、邱文勁 (無黨派候選人)
21.容海恩、譚領律、梁家輝、陳敏娟、唐學良、葉志豪、廖子聰 (新民黨/公民力量)
22.陳克勤、胡健民、姚銘、黃碧嬌、藍偉良、曾興隆、梅少峰、侯漢碩 (民建聯/新界社團聯會)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:32 ) 參與人數 631

1. 方國珊

39 (6.18%)

2. 林卓廷、劉慧卿、丁仕元、吳錦雄、羅英翔 (民主黨)

21 (3.33%)

3. 廖添誠、姜炳耀、李維

5 (0.79%)

4. 陳云根、李珏熙 (香港復興會/熱血公民)

49 (7.77%)

5. 梁國雄 (社民連)

39 (6.18%)

6. 張超雄、郭永健 (工黨)

13 (2.06%)

7. 楊岳橋 (公民黨)

63 (9.98%)

8. 麥嘉晉 (民主思路)

13 (2.06%)

9. 鄭家富 (獨立民主派)

19 (3.01%)

10. 葛珮帆、莊元苳、董健莉、陳博智、招文亮、李家良、溫啟明、羅棣萱、黃自勇 (民建聯)

53 (8.40%)

11. 侯志強、王水生、彭宏健、葉華清

12 (1.90%)

12. 李梓敬、田北俊 (自由黨)

12 (1.90%)

13. 鄧家彪、譚金蓮、曾勁聰 (工聯會)

20 (3.17%)

14. 范國威、任啟邦、梁里、鍾錦麟、陳惠達、李世鴻、周炫瑋、呂文光 (新民主同盟)

20 (3.17%)

15. 陳玉娥

14 (2.22%)

16. 黃琛喻 (獨立候選人)

10 (1.58%)

17. 李偲嫣 (正義聯盟)

40 (6.34%)

18. 陳志全 (人民力量)

33 (5.23%)

19. 梁頌恆、李東昇 (青年新政)

28 (4.44%)

20. 梁金成、邱文勁 (無黨派候選人)

3 (0.48%)

21. 容海恩、譚領律、梁家輝、陳敏娟、唐學良、葉志豪、廖子聰 (新民黨/公民力量)

80 (12.68%)

22. 陳克勤、胡健民、姚銘、黃碧嬌、藍偉良、曾興隆、梅少峰、侯漢碩 (民建聯/新界社團聯

45 (7.13%)

引用:
原帖由 姣婆四 於 2016-8-9 08:07 PM 發表

未做唔知既,
但點都進取過現時大半議員,
不過又唔會搞事拉布....
方國珊一定會搞事拉布
佢俾其他泛民議員係進取因為佢會打葛博士,好過其他淨係識放咀炮

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2016-8-9 08:44 PM 發表

方國珊一定會搞事拉布
佢俾其他泛民議員係進取因為佢會打葛博士,好過其他淨係識放咀炮
方國珊今次政綱己講明“反對濫用拉布”, 我覺佢會做實事而唔係搞事.

引用:
原帖由 anish01 於 2016-8-9 09:14 PM 發表

方國珊今次政綱己講明“反對濫用拉布”, 我覺佢會做實事而唔係搞事.
扮建制真泛民,如果真係响將軍澳起海水化淡廠,佢會唔拉布?
做實事,打人ar ma

長毛,楊岳橋應該穩陣
容海恩,李梓敬依D新面孔會唔會帶來改變呢?期待新界東既一場惡鬥

引用:
原帖由 水底邊緣的流彈 於 2016-8-5 08:42 PM 發表
陳雲(聞西)擺明傻既都有人投,痴撚線
咁香港有大把傻佬

17. 李偲嫣 (正義聯盟)
梗係私煙啦

今年新界東大亂鬥啊
慢必私煙咩人都系度

我支持議員無償為市民服務,係咁於每月只支一萬元車馬費,完屆自動升級全國政協作為補償,估計泛民無人肯參選。

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2016-8-9 03:52 PM 發表

好ga政策點解唔可以贊成?

泛民否決三堆一爐,垃圾掟去邊?
莫乃西支持創科局,但投反對票,思覺失調?
拉死左版權法,一大批黃絲作家仲想告人抄佢野?
你解決到空氣污染同可能引發嘅水質問題咪比你過囉
係上年六月呀莫議員係就創科局投贊成票
網絡廿三啲豁免同犯法條界就含糊不清
唔通學民建聯咁乜都撐一

引用:
原帖由 kopandem 於 2016-8-10 09:42 PM 發表
我支持議員無償為市民服務,係咁於每月只支一萬元車馬費,完屆自動升級全國政協作為補償,估計泛民無人肯參選。
阿爺肯比泛民做政協至算啦

其實我覺得21 D政綱都ok

引用:
原帖由 k58 於 2016-8-11 12:15 AM 發表

你解決到空氣污染同可能引發嘅水質問題咪比你過囉
係上年六月呀莫議員係就創科局投贊成票
網絡廿三啲豁免同犯法條界就含糊不清
唔通學民建聯咁乜都撐一餐
我講緊三堆一爐,點解要反?
莫生上年局投贊成票,之前呢?
我唔知咩叫網絡廿三條

民建聯政改都冇投票,叫乜都撐一餐?

引用:
原帖由 揚楓 於 2016-8-10 01:22 AM 發表
長毛,楊岳橋應該穩陣
容海恩,李梓敬依D新面孔會唔會帶來改變呢?期待新界東既一場惡鬥
我成日都起沙田見到容海恩,
希望佢今屆有機會喇

陳云根!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]