• 瀏覽: 29,069
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
1.黃國健、周聯僑、簡銘東、郭宏興 (工聯會)
2.胡穗珊、趙仕信 (工黨)
3.高達斌 (愛港之聲)
4.譚香文 (前綫)
5.謝偉俊
6.柯創盛、黎榮浩、張琪騰 (民建聯)
7.胡志偉、莫建成、鄭景陽、胡志健 (民主黨)
8.呂永基
9.譚文豪、梁家傑 (公民黨)
10.黃洋達 (熱血公民)
11.陳澤滔 (東九龍社區關注組)
12.譚得志 (人民力量)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:31 ) 參與人數 434

1. 黃國健、周聯僑、簡銘東、郭宏興 (工聯會)

48 (11.06%)

2. 胡穗珊、趙仕信 (工黨)

9 (2.07%)

3. 高達斌 (愛港之聲)

26 (5.99%)

4. 譚香文 (前綫)

14 (3.23%)

5. 謝偉俊

65 (14.98%)

6. 柯創盛、黎榮浩、張琪騰 (民建聯)

48 (11.06%)

7. 胡志偉、莫建成、鄭景陽、胡志健 (民主黨)

29 (6.68%)

8. 呂永基

9 (2.07%)

9. 譚文豪、梁家傑 (公民黨)

31 (7.14%)

10. 黃洋達 (熱血公民)

83 (19.12%)

11. 陳澤滔 (東九龍社區關注組)

23 (5.30%)

12. 譚得志 (人民力量)

49 (11.29%)

引用:
原帖由 20168 於 2016-8-11 04:28 PM 發表

作為西環傀儡,建制又亂過柒國,梁振英更加係毒藥,地區工作又唔到位∼叫佢可以點講點做?不過有票配就得……咗。
亞爺有亞爺配票,我有我投票,票係在自己手上的。

情願投12號, 都唔會投2, 9號

俾黃洋達入到立會??!! 相信次次開會都要洗耳

引用:
原帖由 UC-u120903 於 2016-8-13 08:18 PM 發表
洗耳恭聽咪好囉,無咁悶……

引用:
原帖由 UC-u120903 於 2016-8-13 08:18 PM 發表
會返工先算啦

响裕民坊見到慢必,抄左林海峰隻歌响度賣唱

個人情願投工黨,起碼政崗係撐基層市民,並非只為商家佬發聲

引用:
原帖由 arrow3 於 2016-8-14 05:29 PM 發表
個人情願投工黨,起碼政崗係撐基層市民,並非只為商家佬發聲
你知唔知老作人依家住響邊度呀?住半山去撐基層.....

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-8-14 07:42 PM 發表

你知唔知老作人依家住響邊度呀?住半山去撐基層.....
作為一個基層市民,最希望就係可以取消MPF對沖,及立法標準工時,並非用自己手上一票,繼續支持商家佬搵錢攬權,而打工仔就被不停剝削

引用:
原帖由 arrow3 於 2016-8-14 08:04 PM 發表

作為一個基層市民,最希望就係可以取消MPF對沖,及立法標準工時,並非用自己手上一票,繼續支持商家佬搵錢攬權,而打工仔就被不停剝削
呢個工聯會強項~講完閃開。
支持689大白象,工人咪有血汗錢!花光醫療,住宿,教學……下一代繼續子女承父母業~做做做。

並非只是工程界的,舉例就好像大x樂,員工日日死做爛做,連續做35小時亦唔可以發聲;勞工處調查就做另一張更表去灑處方,加班永遠計唔足,賺錢就永遠只說要向股東交代,廢話連篇,說穿了其實只向自己荷包做交代若果俾呢班商界人士在立法會佔大比數,所有利民政策係永遠實行唔到的

[ 本帖最後由 arrow3 於 2016-8-14 10:00 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 愛情專家~冠希 於 2016-8-14 02:17 PM 發表
不投狗達!
呢樹都係佢領先……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]