• 瀏覽: 47,237
  • 回覆: 277
  • 追帖: 3
1.吳文遠 (社民連)
2.何志光 (香港本土力量)
3.毛孟靜、李俊晞 (公民黨)
4.梁美芬、梁文廣、左匯雄、丁煌、梁婉婷、陳國偉 (經民聯/西九新動力)
5.譚國僑、楊彧、黃永傑 (民協)
6.朱韶洪 (維園衝鋒)
7.黃毓民、馬愉生 (普羅政治學苑)
8.黃碧雲、袁海文、馮文韜、鄒旻芳 (民主黨)
9.林依麗、區詠豪 (獨立)
10.蔣麗芸、葉傲冬、陳偉明、邵天虹、張德偉 (民建聯)
11.關新偉、高志強 (香港政研會)
12.劉小麗 (小麗民主教室)
13.游蕙禎 (青年新政)
14.李泳漢、符偉樂         
15.狄志遠、黃俊瑯、彭意婷、陳麗紅 (新思維)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:30 ) 參與人數 547

1. 吳文遠 (社民連)

23 (4.20%)

2. 何志光 (香港本土力量)

10 (1.83%)

3. 毛孟靜、李俊晞 (公民黨)

28 (5.12%)

4. 梁美芬、梁文廣、左匯雄、丁煌、梁婉婷、陳國偉 (經民聯/西九新動力)

66 (12.07%)

5. 譚國僑、楊彧、黃永傑 (民協)

7 (1.28%)

6. 朱韶洪 (維園衝鋒)

6 (1.10%)

7. 黃毓民、馬愉生 (普羅政治學苑)

66 (12.07%)

8. 黃碧雲、袁海文、馮文韜、鄒旻芳 (民主黨)

14 (2.56%)

9. 林依麗、區詠豪 (獨立)

18 (3.29%)

10. 蔣麗芸、葉傲冬、陳偉明、邵天虹、張德偉

94 (17.18%)

11. 關新偉、高志強 (香港政研會)

15 (2.74%)

12. 劉小麗 (小麗民主教室)

62 (11.33%)

13. 游蕙禎 (青年新政)

84 (15.36%)

14. 李泳漢、符偉樂

7 (1.28%)

15. 狄志遠、黃俊瑯、彭意婷、陳麗紅 (新思維)

47 (8.59%)

引用:
原帖由 人之初大大 於 2016-8-14 08:04 PM 發表
睇完個節目,最憎果個係毛婆

同情狄志遠
狄志遠跟本兩邊不是人.......

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2016-8-14 07:45 PM 發表

仲有李泳漢都有參選,TVB藝員
人地無做無記好耐啦....

唔駛咁驚青政游小姐下話,就算吸到香港真正愛港本民票又如何,但只要支持689禍港連仟投建制係人都知,建制配票又勁!區區實肆直啦~放沁 ^o^

建制派最大問題係永遠對重大民生議題如取消MPF對沖及標準工時呢類問題迴避,原因在於呢班人的背景有很大部份係商家佬,對於要保障打工仔的長遠生活,根本唔會考慮,說穿了,只係以自身利益做出發點,有著數,有控制權就攞到盡,政崗上永遠只提出小恩小惠的政策,費事激怒呢班有錢佬

引用:
原帖由 arrow3 於 2016-8-15 10:25 AM 發表
建制派最大問題係永遠對重大民生議題如取消MPF對沖及標準工時呢類問題迴避,原因在於呢班人的背景有很大部份係商家佬,對於要保障打工仔的長遠生活,根本唔會考慮,說穿了,只係以自身利益做出發點,有著數,有控制權 ...
請不要無視商家佬係組成香港既重要一部份

亦不要無視香港既所謂營商優勢就係政府少干預
多年來都係全世界最自由經濟體

你咁憎商家佬, 又會反689??
支持明係曾蔭權/田北俊一夥既曾俊華??

引用:
原帖由 20168 於 2016-8-15 08:57 AM 發表
唔駛咁驚青政游小姐下話,就算吸到香港真正愛港本民票又如何,但只要支持689禍港連仟投建制係人都知,建制配票又勁!區區實肆直啦∼放沁 ^o^
驚游BB?
驚要驗眼?

林依麗小姐因要上庭同恒基打官司,缺席了今早商業電台的選舉論壇。昨日她質問游蕙禎,黃台仰那一百粒偉哥是不是同她用的,又指責她搞亂香港,實在大快人心!

點解蔣元秋咁唔知醜仲出嚟選?真係刁晒佢老豆架!

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-15 01:28 PM 發表
因為一定選倒

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-15 01:28 PM 發表
所以我都唔知建制班人係咪盲架,你要選,你都選個正常d架啦,呢d咁既人都有幾萬票,可想而知香港有幾唔正常,佢同鼠王芬係九西兩大毒瘤,但鼠王至少都同黃教主過到兩招,我真係唔知元秋有d咩料,佢仲好意思話自己係最做實事既人

引用:
我仲以為DAB唔會比佢選,又無口才,形象又潑辣,連曾主席都頂佢唔順...

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2016-8-15 11:49 AM 發表
林依麗小姐因要上庭同恒基打官司,缺席了今早商業電台的選舉論壇。昨日她質問游蕙禎,黃台仰那一百粒偉哥是不是同她用的,又指責她搞亂香港,實在大快人心!
呢個林 ee真係夠唒潑辣,質死條靚妹就岩,個態度寸到

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-8-15 08:55 AM 發表

狄志遠跟本兩邊不是人.......
狄志遠至係人,個班人系為錢禽獸不如

引用:
原帖由 郭郭 於 2016-8-15 02:38 PM 發表

所以我都唔知建制班人係咪盲架,你要選,你都選個正常d架啦,呢d咁既人都有幾萬票,可想而知香港有幾唔正常,佢同鼠王芬係九西兩大毒瘤,但鼠王至少都同黃教主過到兩招,我真係唔知元秋有d咩料,佢仲好意思話自己係最做實 ...
佢同tree根絕對係民建聯既金童玉女,kawaii 呢!

引用:
原帖由 郭郭 於 2016-8-15 02:38 PM 發表

所以我都唔知建制班人係咪盲架,你要選,你都選個正常d架啦,呢d咁既人都有幾萬票,可想而知香港有幾唔正常,佢同鼠王芬係九西兩大毒瘤,但鼠王至少都同黃教主過到兩招,我真係唔知元秋有d咩料,佢仲好意思話自己係最做實 ...
一個淨係識得叫人勇武的湖北仔都有六萬票証明真係唔正常.......

依家仲要搵D自稱笨土既後生仔女去呃選票博十皮野添,香港真係好唔正常......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]