• 瀏覽: 47,234
  • 回覆: 277
  • 追帖: 3
1.吳文遠 (社民連)
2.何志光 (香港本土力量)
3.毛孟靜、李俊晞 (公民黨)
4.梁美芬、梁文廣、左匯雄、丁煌、梁婉婷、陳國偉 (經民聯/西九新動力)
5.譚國僑、楊彧、黃永傑 (民協)
6.朱韶洪 (維園衝鋒)
7.黃毓民、馬愉生 (普羅政治學苑)
8.黃碧雲、袁海文、馮文韜、鄒旻芳 (民主黨)
9.林依麗、區詠豪 (獨立)
10.蔣麗芸、葉傲冬、陳偉明、邵天虹、張德偉 (民建聯)
11.關新偉、高志強 (香港政研會)
12.劉小麗 (小麗民主教室)
13.游蕙禎 (青年新政)
14.李泳漢、符偉樂         
15.狄志遠、黃俊瑯、彭意婷、陳麗紅 (新思維)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:30 ) 參與人數 547

1. 吳文遠 (社民連)

23 (4.20%)

2. 何志光 (香港本土力量)

10 (1.83%)

3. 毛孟靜、李俊晞 (公民黨)

28 (5.12%)

4. 梁美芬、梁文廣、左匯雄、丁煌、梁婉婷、陳國偉 (經民聯/西九新動力)

66 (12.07%)

5. 譚國僑、楊彧、黃永傑 (民協)

7 (1.28%)

6. 朱韶洪 (維園衝鋒)

6 (1.10%)

7. 黃毓民、馬愉生 (普羅政治學苑)

66 (12.07%)

8. 黃碧雲、袁海文、馮文韜、鄒旻芳 (民主黨)

14 (2.56%)

9. 林依麗、區詠豪 (獨立)

18 (3.29%)

10. 蔣麗芸、葉傲冬、陳偉明、邵天虹、張德偉

94 (17.18%)

11. 關新偉、高志強 (香港政研會)

15 (2.74%)

12. 劉小麗 (小麗民主教室)

62 (11.33%)

13. 游蕙禎 (青年新政)

84 (15.36%)

14. 李泳漢、符偉樂

7 (1.28%)

15. 狄志遠、黃俊瑯、彭意婷、陳麗紅 (新思維)

47 (8.59%)

引用:
原帖由 廚房隊長 於 2016-8-4 01:15 PM 發表 我都認同頭5位好穩架啦,而家大家都係講緊最後一席。我又唔覺狄無得打喎,你睇民調,三個差不多,我話佢係黑馬
新東補選黃成智民調都有1x%

民調個pool出佐問題

anyway 9月好快到,到時就知乜事

民建聯最少奪取三席,經民聯奪取兩席,反對派攬炒

支持積極改革派的香港政研會的關新偉、高志強,搶奪最後一席,絕對好過譚國僑、游蕙貞、狄志遠。

「我們的立場很簡單:不和港獨政棍妥協,立法會內外都以趕走這幫人為目標!街頭唔到佢地話事,議會亦不讓佢地拉布;包容不應該包括暴徒,建制唔敢講,由我地講!」

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-8-4 09:18 AM 發表

民協上屆高票落選
2015 區議會選舉成績都好好 - 除佐馮檢基輸俾小花
當然係擂台躉

我始終覺得譚國僑既頭號挑戰者係禎禎BB 而非狄志遠

狄志遠既選情可以參考黃成智
新界東補選黃成智得票率只有 4%
你話 ...
老橋勝在多椿腳,餵精佢靠悲情票跟本威脅唔到佢,何況選立會,班選始終要有社會經驗行先,涂謹申當年最年輕入局前都要做區議員先啦。。。
狄志遠真係超級下風,只望奇跡出現

引用:
原帖由 馬勒當拿好靚仔 於 2016-8-4 03:32 PM 發表
寧願譚國僑贏,拉黃碌撚落馬!
兩個唔同票源喎

引用:
原帖由 krolik 於 2016-8-3 07:19 PM 發表
都唔明點解有人投毛婆
可能各花入各眼!
元秋都甘多FANS啦!話曬毛婆都比元秋省鏡D

引用:
原帖由 港男7號 於 2016-8-4 06:38 PM 發表

可能各花入各眼!
元秋都甘多FANS啦!話曬毛婆都比元秋省鏡D
毛婆的藍血格去選港島差不多。。。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-8-4 04:40 PM 發表

老橋勝在多椿腳,餵精佢靠悲情票跟本威脅唔到佢,何況選立會,班選始終要有社會經驗行先,涂謹申當年最年輕入局前都要做區議員先啦。。。
狄志遠真係超級下風,只望奇跡出現
仲講社會經驗做乜

今時今日, 垃圾局已經唔係什麼理性討論, 議員聽晒各方表述作出分析後投票既地方

討論時段就做SHOW 互插
投票表決, 就望下自己個大佬企邊邊就跟住投

唔通老橋自己覺得某個議案應該通過, 但係肥佬黎話NO, 佢敢投支持票咩?
算把啦

知道個局係咁
企邊邊就投果邊, 邊個都一樣
我企建制既, 只要渣旗果個叫我投邊個, 我就投邊個
元秋好鼠王芬好, 無所謂

引用:
原帖由 閃電高達 於 2016-8-4 12:33 PM 發表
梁美芬同蔣麗芸最高票???
腥港人梗係選佢地~~

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2016-8-4 04:37 PM 發表
支持積極改革派的香港政研會的關新偉、高志強,搶奪最後一席,絕對好過譚國僑、游蕙貞、狄志遠。

「我們的立場很簡單:不和港獨政棍妥協,立法會內外都以趕走這幫人為目標!街頭唔到佢地話事,議會亦不讓佢地拉布 ...
講真,民記同鼠王芬之外,呢區根本唔會夠餘票比其他建制攞埋最後一席...

引用:
原帖由 krolik 於 2016-8-3 07:19 PM 發表
都唔明點解有人投毛婆
真係香港十大不解之迷?

引用:
原帖由 我愛小藍 於 2016-8-6 01:50 AM 發表 講真,民記同鼠王芬之外,呢區根本唔會夠餘票比其他建制攞埋最後一席...
反正建制就2位硬局

我諗緊好唔好投禎禎

如果講一個最似會拉到埋建制
或者係有可能唔同肥佬泥同流合污既扮民主派
(當然計有機贏)

我就覺得係禎禎佢地

最想教主落馬

引用:
原帖由 廚房隊長 於 2016-8-3 09:35 PM 發表
咁大家真係要驗眼啦,梗係頭21歲女神啦
睇見係新思維已經唔洗投

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]