• 瀏覽: 27,988
  • 回覆: 260
1.黃梓謙 (民主思路)
2.劉嘉鴻、袁彌明 (人民力量/社民連)
3.徐子見
4.何秀蘭、麥德正、鄭司律 (工黨)
5.張國鈞、鍾樹根、鍾嘉敏、麥謝巧玲、丁江浩、王志鍾 (民建聯)
6.葉劉淑儀、陳家珮、李文龍、謝子褀、洪龍荃、王政芝 (新民黨)
7.鄭錦滿、鍾琬媛 (熱血公民)
8.羅冠聰 (香港眾志)
9.沈志超
10.王維基
11.詹培忠
12.司馬文 (獨立民主派)
13.許智峯、單仲偕 (民主黨)
14.陳淑莊、鄭達鴻 (公民黨)
15.郭偉强、吳秋北、何毅淦、呂鴻賓、陳榮恩 (工聯會)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:32 ) 參與人數 437

1. 黃梓謙 (民主思路)

18 (4.12%)

2. 劉嘉鴻、袁彌明 (人民力量/社民連)

18 (4.12%)

3. 徐子見

6 (1.37%)

4. 何秀蘭、麥德正、鄭司律 (工黨)

13 (2.97%)

5. 張國鈞、鍾樹根、鍾嘉敏、麥謝巧玲、丁江浩、王志鍾 (民建聯)

42 (9.61%)

6. 葉劉淑儀、陳家珮、李文龍、謝子褀、洪龍荃、王政芝 (新民黨)

74 (16.93%)

7. 鄭錦滿、鍾琬媛 (熱血公民)

60 (13.73%)

8. 羅冠聰 (香港眾志)

28 (6.41%)

9. 沈志超

6 (1.37%)

10. 王維基

67 (15.33%)

11. 詹培忠

23 (5.26%)

12. 司馬文 (獨立民主派)

17 (3.89%)

13. 許智峯、單仲偕 (民主黨)

13 (2.97%)

14. 陳淑莊、鄭達鴻 (公民黨)

33 (7.55%)

15. 郭偉强、吳秋北、何毅淦、呂鴻賓、陳榮恩 (工聯會)

19 (4.35%)

引用:
原帖由 gpoint2 於 2016-8-16 11:10 AM 發表

今時今日論壇無參考價值, 最緊要後台夠唔夠, 好多立法局常客既候選人表現一樣唔好, 但每屆都穩入議會.
公民黨就係最佳例子啦,上屆立法會諗住菲傭居港權,難民問題會無人選佢地
點知成績仲好過民主黨

引用:
原帖由 RickyLuk 於 2016-8-16 05:59 PM 發表
-_- 我睇左一段時間,我發覺係依個帖D師兄焦點好似放錯左甘...

選立法會議員唔係應該睇政綱?

舊立法會議員如果上界既政綱都做唔到,甚至當無係立法會爭取過既,咁選黎做咩...

係D爭議性話題既時候有無做過野 ...
選議員係睇政綱?
我係咪要笑.......

有冇聽過民主唔係選你想要嗰個,係踢走你唔想要嗰個

"中產就好多王維基FANS" 何以見得?
引用:
原帖由 gpoint2 於 2016-8-16 11:08 AM 發表

會投佢既人確實極少, 唔識英文/仇外既人唔會投佢, 中產就好多王維基FANS,
頂多係非華裔選民有機會投佢. 論最有心做佢會係頭3甲, 但現實黎講真係無機會, 邊夠果幾個常客黎?

引用:
原帖由 Jaydenkan 於 2016-8-15 11:13 PM 發表
不過維基表現麻麻地

講明唔會拉布。好明顯佢target唔係激進選民。

引用:
原帖由 java2 於 2016-8-17 12:09 AM 發表
"中產就好多王維基FANS" 何以見得?

王維基白手興家富豪,生意佬。中產既偶像。

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-17 02:19 PM 發表

唔會拉布,但會支持拉布lor
點人數ga時候,又會好似菊花全咁興奮到跳起

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-17 02:19 PM 發表

到時真係當選的話,要睇下佢嘅出勤率再講

應該係:
王維基
陳淑莊
張國鈞
郭偉強
何秀蘭

西環要力保張同郭,所以唔會配票比葉劉。葉劉d票大部份去咗王維基度,小部份去咗司馬文度。佢今次輸硬!

引用:
原帖由 水底邊緣的流彈 於 2016-8-18 05:15 AM 發表

一定唔會係葉劉,呢排沒出席論壇又叫大肚婆出黎失曬分,另外,維基以一個擁幾十億既富豪肯紆尊降貴落區同市民扼手,淨係呢點,d人都buy佢啦
可能呀爺唔配票比佢,都輸硬,費事晒口水!

詹培忠 及 黃梓謙

有紋有路 黃梓謙

引用:
原帖由 12-12-12 於 2016-8-18 12:01 PM 發表
有紋有路 黃梓謙
湯渣華徒弟?

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-18 09:10 AM 發表

可能呀爺唔配票比佢,都輸硬,費事晒口水!
之前又話佢會拎兩席嘅?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]