• 瀏覽: 28,003
  • 回覆: 260
1.黃梓謙 (民主思路)
2.劉嘉鴻、袁彌明 (人民力量/社民連)
3.徐子見
4.何秀蘭、麥德正、鄭司律 (工黨)
5.張國鈞、鍾樹根、鍾嘉敏、麥謝巧玲、丁江浩、王志鍾 (民建聯)
6.葉劉淑儀、陳家珮、李文龍、謝子褀、洪龍荃、王政芝 (新民黨)
7.鄭錦滿、鍾琬媛 (熱血公民)
8.羅冠聰 (香港眾志)
9.沈志超
10.王維基
11.詹培忠
12.司馬文 (獨立民主派)
13.許智峯、單仲偕 (民主黨)
14.陳淑莊、鄭達鴻 (公民黨)
15.郭偉强、吳秋北、何毅淦、呂鴻賓、陳榮恩 (工聯會)

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2016-9-4 22:32 ) 參與人數 437

1. 黃梓謙 (民主思路)

18 (4.12%)

2. 劉嘉鴻、袁彌明 (人民力量/社民連)

18 (4.12%)

3. 徐子見

6 (1.37%)

4. 何秀蘭、麥德正、鄭司律 (工黨)

13 (2.97%)

5. 張國鈞、鍾樹根、鍾嘉敏、麥謝巧玲、丁江浩、王志鍾 (民建聯)

42 (9.61%)

6. 葉劉淑儀、陳家珮、李文龍、謝子褀、洪龍荃、王政芝 (新民黨)

74 (16.93%)

7. 鄭錦滿、鍾琬媛 (熱血公民)

60 (13.73%)

8. 羅冠聰 (香港眾志)

28 (6.41%)

9. 沈志超

6 (1.37%)

10. 王維基

67 (15.33%)

11. 詹培忠

23 (5.26%)

12. 司馬文 (獨立民主派)

17 (3.89%)

13. 許智峯、單仲偕 (民主黨)

13 (2.97%)

14. 陳淑莊、鄭達鴻 (公民黨)

33 (7.55%)

15. 郭偉强、吳秋北、何毅淦、呂鴻賓、陳榮恩 (工聯會)

19 (4.35%)

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2016-8-7 05:42 PM 發表

上次雞仔蘭吸了部份淑裝既票(有D選民預左淑裝上次無機會,所以才轉向投她),今次淑裝掛番頭牌,雞仔蘭同工記兩個只能活一個....

始終聞屎黨的優勢是樁腳夠...
唔會的,佢地兩條隊上年拿了三成的選票...........

始終兩個人在區內有一定實力,本身也有一D特別的票源,好似HEHE個D票,相信要一齊入局唔難.........

引用:
原帖由 金刀劍 於 2016-8-8 10:10 PM 發表

唔會的,佢地兩條隊上年拿了三成的選票...........

始終兩個人在區內有一定實力,本身也有一D特別的票源,好似HEHE個D票,相信要一齊入局唔難.........
但今屆港島區減一席,又有王維基空降參選

所以雙工應該只能活一個

樹根叔咁好玩,一定要支持佢入局

望就望維基返歸啦

引用:
原帖由 水底邊緣的流彈 於 2016-8-11 07:26 PM 發表

佢百份百有一席,無懸念
可能係票王!所以我果票可能比劉嘉鴻。

引用:
原帖由 堅不可摧 於 2016-8-10 01:54 PM 發表
望就望維基返歸啦
有班以前投葉劉既可能會投比王維基。葉劉選咗兩屆乜都無做。淨係跟住民建聯走

引用:
原帖由 Jaydenkan 於 2016-8-5 11:00 PM 發表
王維基

王維基親自係港島四圍拉票, 係港島區見過佢幾次,
王維基拉票手段, " 真係對人不對事反梁振英 ".  
佢話 " 反對梁振英唔比支持港獨人參選 ".  即是佢支持港獨.  
佢叫人 " 唔好投票比建制派, 投比泛民 " , 佢自己出來參選明搶泛民 / 建制派票.

引用:
原帖由 sadest 於 2016-8-9 12:19 PM 發表

但今屆港島區減一席,又有王維基空降參選

所以雙工應該只能活一個
王維基擺明搶 " 泛民, 建制派票 " , 其他參選人未親身落區拉票, 佢請埋大批助選團, 四圍掛住個幅相旗,
用大聲公周圍嘈, 要打倒梁振英 ...........

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2016-8-12 03:46 PM 發表

王維基擺明搶 " 泛民, 建制派票 " , 其他參選人未親身落區拉票, 佢請埋大批助選團, 四圍掛住個幅相旗,
你眼紅嗎?

引用:
原帖由 Alanleeds243 於 2016-8-12 03:46 PM 發表

好勒, 當我投票俾佢打倒梁振英

梁振英又真係俾佢打倒佐

咁佢剩低既三年任期仲會唔會出席立法會會議??

定直頭辭職唔做呢?

引用:
原帖由 以馬忤斯 於 2016-8-12 04:09 PM 發表

你眼紅嗎?
有咩好眼紅 ???
王維基拉票技巧, 對人不對事,  反映王維基低質素政客,
眼紅應該係反梁振英泛民及激進派參選人, 被王維基搶票.

#40 帖
有咩好眼紅 ???
王維基拉票技巧, 對人不對事,  反映王維基低質素政客,
眼紅應該係反梁振英班泛民及激進派參選人, 被王維基搶票,
王維基都係 " 支持港獨 ".

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2016-8-12 04:10 PM 發表

好勒, 當我投票俾佢打倒梁振英

梁振英又真係俾佢打倒佐

咁佢剩低既三年任期仲會唔會出席立法會會議??

定直頭辭職唔做呢?
跟泛民係議會搞拉布, 搞死香港經濟, 搞港獨, 反中國, 香港政府.

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2016-8-4 11:32 PM 發表
詹培忠呢d肯定唔會嚟開會!我投比鬼佬希望有d國際思維比吓意見,溝淡大陸化。
想多D另類既議員係議會其實不妨玩下野投鬼佬, 起碼翻譯員都多D工開, 不過確實入到機會係零.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]