• 瀏覽: 169,761
  • 回覆: 638
  • 追帖: 16
抵死

引用:
原帖由 hoikin_hk 於 2016-7-28 11:43 AM 發表

家屬咁講就一定想動物園負返D責任, 例如, "沒有指示牌", "園內無廣播'....當然, 屈到既機會好低.
都係果句, 出事者係有勢力人士 (軍人背景), 先可以立案玩到咁耐, 動物園亦要停業, 如果平民百姓, 根本無人會理. ...
同意LZ分析

引用:
原帖由 haappy78901 於 2016-7-28 11:03 AM 發表

如果死傷者係香港人,就會全部變晒都係動物園錯架啦。
外國人都得,只要死的不是大陸人,討論會理性好多

引用:
原帖由 andonlyu 於 2016-7-28 11:15 AM 發表

原帖由 tottor 於 2016-7-28 09:43 AM 發表
事實已從影片得知,但傷者和家屬想推卸責任比動物園!
成家人犯下大禍不特止,還想獲利,人已死傷本可受同情,但 ...
算把啦,C兄,係呢度我睇唔到重有咩人會理性分析事件,一直睇到一班人講大陸人抵死,又點呃賠償,再唔係就老虎無事就好,呢句真,我讚成老虎無事就好的,因為人太多了,成60億人,死咁D好,最好先死晒D黃絲,呢個地球就有救

悲劇

一d都唔恐怖,自己落車當然會被咬.......

好彩老虎冇事.

引用:
原帖由 曳曳型男 於 2016-7-27 09:44 發表
http://www.ettoday.net/news/20160726/742327.htm?from=fb_et_pets

北京八達嶺野生動物園日前因遊客被老虎襲擊,引起國際關注。之前傳出是因為發生口角下車才導致悲劇,但最新消息指出,傷者丈夫的同事表示,當事 ...
擺明想呃動物園賠償

又想呃保險

呢啲人真係衰到無極限

唔通去玩 bungee jump

又話以為安全

自己解開安全帶跳落去死左

又叫人哋賠?

白痴

引用:
原帖由 aldonza 於 2016-7-28 12:45 PM 發表
好彩老虎冇事.
可憐美國果幾條鱷魚,只係食左個細路,就一家死晒。

引用:
原帖由 上環 於 2016-7-28 11:58 AM 發表
外國人都得,只要死的不是大陸人,討論會理性好多
死左香港人,都好唔理性架。

823事件香港人點鬧傭人國,有幾理性,我都仲記得。

引用:
原帖由 houyih 於 2016-7-28 12:52 PM 發表

擺明想呃動物園賠償

又想呃保險

呢啲人真係衰到無極限

唔通去玩 bungee jump

又話以為安全

自己解開安全帶跳落去死左

又叫人哋賠?

白痴

...
保險都駛呃既咩?

大聲夾惡又扮少少可憐就得啦。

823事件爛口玲班友就係咁屈左保險公司一大筆架啦。

引用:
原帖由 上環 於 2016-7-28 12:04 PM 發表
算把啦,C兄,係呢度我睇唔到重有咩人會理性分析事件,一直睇到一班人講大陸人抵死,又點呃賠償,再唔係就老虎無事就好,呢句真,我讚成老虎無事就好的,因為人太多了,成60億人,死咁D好,最好先死晒D黃絲,呢 ...
死晒班土黃,地球唔知有冇得救,但香港就一定有得救。

引用:
原帖由 haappy78901 於 2016-7-28 01:12 PM 發表

鱷魚都好慘.

引用:
原帖由 haappy78901 於 2016-7-28 01:12 PM 發表

隻猩猩一把年紀先慘

引用:
原帖由 小寶人 於 2016-7-28 08:09 AM 發表
其實呢d小車,入呢類型嘅動物園,合唔合規格架?

非洲大草原都得,剛返

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]