• 瀏覽: 4,863
  • 回覆: 56
據近日一項中文大學民調顯示, 支持港獨的香港青年竟高達 4成, 反對的只有可憐的26%, 結果令人震驚及極度憂慮, 政府可如何應對這種越勢呢?

暑假期間對中學生進行強制性軍訓 ,同時增設介紹中國人民解放軍及國防建設成就的署期強制性課程, 能否遏止港獨囂張的氣焰呢?  各位愛國有識之士有何高見

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-25 08:24 PM 發表
據近日一項中文大學民調顯示, 支持港獨的香港青年竟高達 4成, 反對的只有可憐的26%, 結果令人震驚及極度憂慮, 政府可如何應對這種越勢呢?

暑假期間對中學生進行強制性軍訓 ,同時增設介紹中國人民解放軍及國防建設 ...
4成?有冇可能呀?

其實呢d問卷意義有幾大?

我整個調查青年人如政府全民24歲以下青年免費每人政府出$送2部手機個%會有幾大呢?

請提供這個中文大學民調的 link

引用:
原帖由 威老利 於 2016-7-25 08:37 PM 發表
請提供這個中文大學民調的 link
http://news.mingpao.com/pns/dail ... 00001/1469383017120

供參考!

讓港獨分子做港獨調查,比例當然高了

樓主又開始發神經了,,,我同我既屋企人100%支持我屋企獨立於香港,,,咁我屋企係咪可以自成一國??點解要應對呢??如果個個都想獨就有得獨,咁全世界應該至少有1000億個國家,,,我屋企一個國,你屋企一個國,佢屋企一個國,,仲有,你果個係問青年,無公信力

還有一樣也使人憂心忡忡的:

青年不支持「和平非暴力」比率升

調查中心亦自去年起問巿民是否同意爭取政制發展一定要堅持和平非暴力原則,學院教授梁永熾稱,今輪結果同樣以同意堅持原則為主,但在15至24歲群組中,不支持原則的比率有上升趨勢,由去年3月及7月分別只有低於一成的不支持率,躍升到今次有15.5%不支持

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-25 09:57 PM 發表
還有一樣也使人憂心忡忡的:

青年不支持「和平非暴力」比率升

調查中心亦自去年起問巿民是否同意爭取政制發展一定要堅持和平非暴力原則,學院教授梁永熾稱,今輪結果同樣以同意堅持原則為 ...
憂心忡忡既好似係得你炸WO,,,,班廢青夠膽咪去暴力囉,,仲好,有理由拉哂入去坐,唔洗再聽到佢地係到嘈,一天都光哂

引用:
原帖由 Ningsiu00 於 2016-7-25 09:51 PM 發表
樓主又開始發神經了,,,我同我既屋企人100%支持我屋企獨立於香港,,,咁我屋企係咪可以自成一國??點解要應對呢??如果個個都想獨就有得獨,咁全世界應該至少有1000億個國家,,,我屋企一個國,你屋企一個國,佢屋企一個國,,仲 ...
歷史上很多戰爭及慘劇皆源於此, 不要掉以輕心啊!

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-25 10:01 PM 發表

歷史上很多戰爭及慘劇皆源於此, 不要掉以輕心啊!
如果黃屍真係有料咪去做囉,,,,世界從來都係強者話事,,,你班黃屍做到咪去做囉,做唔到咪收聲乖乖地去貢獻社會囉,,,唔好做廢青正係識UP唔識做,叫人沖自己躲係後面OR做鍵盤戰士,幾時帶兵沖入解放軍陣營阿,我睇你表演嫁

香港的公子兵,仲衰過少爺兵,一聽到槍聲便賴屎賴尿

而家暑假都有青少年入軍營受訓,不過純粹玩票性質。
以前有朋友暑假送個仔送廣州黃埔軍校。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]