• 瀏覽: 420,510
  • 回覆: 230
  • 追帖: 15
+49
引用:
原帖由 kk_chow 於 2016-7-24 11:55 發表
我系國內圖書市場,圖書館收集到嘅書籍,有公開發行,有內部發行,軍內發行,形式有字書,照片冊,視頻,連環畫等。解釋左89風波來龍去脈,民眾與軍人的死傷人數,有興趣嘅港人可以去國內圖書館或二手書 ...
forgot to thank you.
多謝post 出甘多書刊既EXAMPLE.  證實了內地並沒有毒媒所說的"嚴禁討論64事件"的行為.

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 15:17 發表

你們一唱一和講廢話, 將別人負面化, 只反映出你門無法反駁別人!
有相片已証明在南面不可能看到北面的人做甚麼, 北面有軍隊開槍, 南面一定睇唔到. 你們怎拗都無用!
http://www.64memo.com/pub ...
sorry, 請問相片如何證明? 你有first person view嗎? 你老花 唔代表我都系架.  你只可以話你看不到, 但不能代表其他人看不到呀.  Just because u have shitty eyesight, doesn't mean everyone else have it too.   And just because u imagined the truth, doesn't mean it's reality.

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 15:33 發表

相片已証明在南面不可能看到北面的人做甚麼, 北面有軍隊開槍, 南面一定睇唔到. 你們怎拗都無用!
你張相裡面有軍隊開槍?  你覺得一定睇唔到, 但我又覺得一定睇到啵. 我都一樣話你點拗都無用啦.  因為而家只系 系度拗"覺得".
你來來去去都系用D 無facts support, 無邏輯性既個人猜測之嘛.  
不如你改下口, 話你自己當年就系現場, 同老解打鬥過, 身中過幾槍, 感說服力都可能會升少少既.  
現在我只覺得你系一名法輪宣傳員.

咁你又點知有開槍,舉個證據好難咩?我仲有大把清場時照片,等你有證舉出來我再post
引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 03:33 PM 發表

相片已証明在南面不可能看到北面的人做甚麼, 北面有軍隊開槍, 南面一定睇唔到. 你們怎拗都無用!
sorry, 請問相片如何無證明? 你看不到相片嗎? 你屈人老花 唔代表在南面看到北面的人做甚麼架.  你只 ...

我同果位C hing根本唔認識,點一唱一和?咁你都唔低得,真係仲獨裁過共產黨,旨意你反共實現民主自由真係瓜得。

你講啲嘢都無Fact支持,系你自己負面化你自己,點兜都系廢話
引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 03:17 PM 發表

你們一唱一和講廢話, 將別人負面化, 只反映出你門無法反駁別人!
http://www.64memo.com/pub/u ...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 17:26 發表
相片已証明在南面不可能看到北面的人做甚麼, 北面有軍隊開槍, 南面一定睇唔到. 你們怎拗甚麼"系度拗覺得"都無用!

相片是証明你們的証據不能証明無屠殺, 而不是証明有屠殺, 所以你們點拗你們証明無屠殺都無用.

中共媒體巳報導1989年中共屠殺人民, 所以你們點拗別人"來來去去都系用D 無facts support, 無邏輯性既個人猜測之嘛" 都無用
只系足夠證明你卑人既 rebuttal , 永遠都系系人地既statement 後面加多3只字 "都無用".   詞窮.

引用:
原帖由 WongManTak 於 2016-8-23 05:58 PM 發表

中共媒體巳報導1989年中共屠殺人民, 你們無法反駁, 都無用!
波縮已承認89年64是含洋撚洋奴的反革命暴亂,波縮支持鎮壓,你反駁冇用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]