• 瀏覽: 30,893
  • 回覆: 504
  • 追帖: 1
+34
引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 23:03 發表

他是誰? 講的話有法律效力
聯合國國際法委員會主席都唔信?唔通信你咩?

樓主比你個email我,我得閒匯錢比你買藥。

樓主係咪本土?比人洗左腦,是非真相、白與黑都掉亂晒,真可悲!

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 22:33 發表

以事論事, 幫理不幫親
講理咪唔洗理個仲裁庭嚕,冇約束力聯合國又唔承認,傻既先理佢個仲裁

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 11:03 PM 發表

講來講去就系講個假法庭d野,真系啋你都有味!

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 10:31 PM 發表

仲裁庭裁定了南沙所有島礁皆是礁不是島, 即使中國擁該些礁石的主權, 按《聯合國海洋法公約》不能擁有200浬專屬經濟區,
即該些海域自動落入菲越馬200浬專屬經濟區, 這是本次仲裁中國輸得最慘最 ...
不如你了解下成件事係點先出黎講野啦,,,海牙法院講既野係 不等於 聯合國講既野,,,聯合國都發左聲明話唔關佢事,,,所以海牙既南海仲裁只係一張廢紙,無實際意義,,,更加唔會影響到中國係南海既發展,其他國家船隻更加唔會因為今次既仲裁而變得夠膽走入南海,,,尾國連聯合國講既野佢都可以唔聽,,,中國唔聽區區一個海牙既歪理,係好正常,,,,我相信無一個國家會因為海牙講既野而將自己既國土送俾人囉

相信有人會被問責,原因有幾點,1,島除了不夠大,亦不夠多!2,導彈佈置不夠多!黃岩島為何還未填!

樓主夠鐘食藥啦!

引用:
原帖由 dutch2009 於 2016-7-18 09:22 AM 發表
樓主夠鐘食藥啦!

叫極佢都唔聽

大家體諒吓樓主,佢單戀個女仔好很久,但比個阿伯-橫刀奪愛,心情之悲憤、可以想像,所以佢咪想亡國,連情敵及大家一齊攬炒!😂

樓主,請先搞清楚"仲裁"二字,你該識少少中文架 。

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 10:31 PM 發表

仲裁庭裁定了南沙所有島礁皆是礁不是島, 即使中國擁該些礁石的主權, 按《聯合國海洋法公約》不能擁有200浬專屬經濟區,
即該些海域自動落入菲越馬200浬專屬經濟區, 這是本次仲裁中國輸得最慘最 ...
問題核心係 .... 從來無大國理會咩仲裁庭

美國「外交雜志」刊文舉例,歷史上,俄羅斯、英國、美國等大國均未接受仲裁法庭判決。無論站在理上與否,從未有任何聯合國安理會常任理事國服從仲裁法庭的裁決。

引用:
原帖由 威老利 於 2016-7-18 04:38 AM 發表

聯合國國際法委員會主席都唔信?唔通信你咩?
五個經《聯合國海洋法公約》規定正式委任的法官權威定一個閒人法律專家權威

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-7-17 11:03 PM 發表

哈哈 ....

聯合國官微7月13日發文,稱國際法院是聯合國主要司法機關,根據《聯合國憲章》設立,位於荷蘭海牙的和平宮內。
和平宮另一「租客」是1899年建立的常設仲裁法院,不過和聯合國沒有任何關係

引用:
原帖由 DanRicky 於 2016-7-18 07:47 AM 發表

講理咪唔洗理個仲裁庭嚕,冇約束力聯合國又唔承認,傻既先理佢個仲裁
根據《聯合國海洋法公約》, 該仲裁有法律約束力, 中國是締約國, 必須遵守

聯合國從沒對南海沖裁表態, 所以當然更沒說過唔承認, 不要無依據亂嗡

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]