• 瀏覽: 13,027
  • 回覆: 76
  • 追帖: 1
我都唔知點解

引用:
原帖由 bgbill 於 2016-7-16 11:48 PM 發表
可能拍嗰個都係弱智

原來如此

引用:
原帖由 火控雷達 於 2016-7-27 08:31 PM 發表
日日西鐵站大把白嶺do入閘個螢光幕有條黃bar喇,都唔知點解學生老人就有黃bar,佢地又有嘅。

莫非佢地要對抗x鐵霸權!?

引用:
原帖由 神奇韋達 於 2016-10-8 09:43 AM 發表
其實大把人都偷雞用特惠八達通,只要家中有長者或小童便可用。朝早返早搭地鐵見吾少著老西返工一族用特惠八達通入閘。
咁狡猾想呃車費。

引用:
原帖由 關小姐 於 2016-10-12 11:43 AM 發表

咁狡猾想呃車費。
道高一尺,魔高一丈

傷殘係咪都係兩蚊?
智障係咪傷殘?

智障當然係傷殘啦, 好多都冇工作做, 佢地仲可以攞傷殘津貼添 ~!

告樓主歧視殘疾人士

引用:
原帖由 hyw38 於 2016-10-17 11:43 PM 發表
告樓主歧視殘疾人士
首先要証明該人是智障

oic......... learnt something new ~!

根據社會福利處資料顯示,申請傷殘人士適用於以下人士:

聽覺受損
視覺受損
肢體傷殘
言語障礙
弱智
精神病
自閉症
器官殘障╱長期病患
注意力不足過動症
特殊學習困難

申請表格可於康復服務中央檔案室、各有關的非政府復康機構及於各區民政事務處索取。

引用:
原帖由 LinDan 於 2016-7-13 09:41 PM 發表

將心比心,如果別人得知你係傷殘人士,會唔會想俾你post 相出黎。。

邊有人想自己有病,這類型的福利目的都係想,他們能夠有出外行下,同社會有多一點的接觸姐。

求刪除相片。謝謝你。。。

可能佢咬梗老宗。樓主你都可以去做廢人咬老宗咪有2$八達通用

引用:
原帖由 kopandem 於 2016-9-2 10:52 AM 發表
有一日,搭小巴,有個師奶三十零打扮端莊,佢最後上車,拍咗兩蚊,因為我都係用老人咭,二蚊個聲係細幼,我覺奇怪,咁後生點解拍兩蚊?其後,佢無位坐,先車小巴已經爆滿,司機叫佢落車,佢落咗車後,鬧司 ...
司機又唔係醫生,唔可以咁話人。人地攞得二蚊証,一定有佢既原因,唔可以咁岐視人。人地都有私穩權,唔需要比你(司機)知原因。

引用:
原帖由 petsbb 於 2016-10-1 12:03 AM 發表

仲有好多傷殘人士並吾代表冇手冇腳先叫傷殘 例如腦有留 外表系睇吾出既 樓主搞清楚先啦
正確。  

叫樓主專重下人地私穩啦。
人地無需要同樓主交代!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]