• 瀏覽: 7,505
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 12:38 AM 發表

誰跟誰
噢,唔記得妳英文欠佳添,俾份淺啲嘅英文報導妳睇下。

http://thediplomat.com/2015/11/closest-encounter-since-2006-chinese-submarine-tailed-us-aircraft-carrier/

引用:
原帖由 ingredient 於 2016-6-30 00:24 發表
但反潛技術,老美係NO 1 日本仔係NO 2
真係唔明,老外講一兩句就以為中國潛艇好勁咁...
老外講一兩句就以為OO潛艇好勁咁,填任何國家都得

除左瑞典,重有法國紫水晶級演習打敗同半個戰鬥群,包括擊沉航母

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:53 AM 發表

除左瑞典,重有法國紫水晶級演習打敗同半個戰鬥群,包括擊沉航母
師兄,航母戰鬥群天下無敵,吾會輸架,因為呢,美國講過,攻擊航母等於直接核攻擊美國

引用:
原帖由 louis277 於 2016-6-30 12:44 AM 發表

噢,唔記得妳英文欠佳添,俾份淺啲嘅英文報導妳睇下。

http://thediplomat.com/2015/11/closest-encounter-since-2006-chinese-submarine-tailed-us-aircraf ...
仍未明白?

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 01:02 AM 發表

仍未明白?
繼續兜啦妹子,我有的是時間。

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:53 AM 發表

演習 與 實戰 可以是兩回事, 也應沒人敢說潛艇100%突破不了防護網, 只是一個極高難度動作而己

引用:
原帖由 louis277 於 2016-6-30 01:06 AM 發表

繼續兜啦妹子,我有的是時間。
根據L兄在"高新6號"一役的表現,  閣下的自我發現錯處能力我是不敢抱樂觀的

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 01:12 AM 發表

根據L兄在"高新6號"一役的表現,  閣下的自我發現錯處能力我是不敢抱樂觀的
點形容妹子妳好呢?無錯,我對妳可以「俾合理數據並不胡亂吹」呢方面真係不抱樂觀,甚至幾悲觀。

引用:
原帖由 amx_011 於 2016-6-29 07:59 PM 發表

標題有誤導和創作成份, 但內容並冇錯. 內文寫2029年美國會得返41隻, 中國最少有70隻, 而且中國會繼續建造.
美國利益的原文係:is on track to have 41 attack boats by 2029. The Chinese, meanwhile would h ...
一點都不驚訝,老美傳媒經常誇大中國軍力,為軍隊預算爭取輿論支持

以前我曾經見過美媒寫過中國潛艇以每年3-5艘速度增長(當時正在審議削減潛艇基地),以十年計,中國潛艇數的確會高過美國

美軍忌憚中國潛艇,想增加潛艇數量+基地,但又缺乏錢

引用:
原帖由 maoleitau 於 2016-6-30 08:40 AM 發表

一般潛艇突防機率高達八成, 深潛(超過五百公尺水深)更可以完全避開水面聲納探測. 但是潛艇深潛完全不利無線電通訊.
C兄似好專業, 而且見解創新獨到, 失敬失敬

又自瀆

引用:
原帖由 timd2012 於 2016-6-30 05:15 AM 發表

香土軍版早已成為愛黨人士打飛機之要塞!
你可嘗唔係崇美狗,你邊隻眼見到呢度有人講愛黨呢?想亂扣帽子唔該攞實據出黎,明明自己預設定立場跟手想扣人帽子,未夠班啦你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]