• 瀏覽: 17,391
  • 回覆: 217
其實我覺得根本係政府唔想搞,因為d地要比地產商,亦唔想香港人團結(中港大戰), 香港係有潛力但就限制左

真係心都淡埋

引用:
原帖由 金牌狗主 於 2016-6-29 12:44 AM 發表
其實我覺得根本係政府唔想搞,因為d地要比地產商,亦唔想香港人團結(中港大戰), 香港係有潛力但就限制左

真係心都淡埋
唔好單用人口作比較,知唔知冰島國內有幾多個足球場?香港有撚咁多地方咩!

引用:
原帖由 金牌狗主 於 2016-6-29 12:44 AM 發表

真係心都淡埋
真心唔關政府事
地少人多 d地咁值錢 每個鐘要租幾多錢? 政府要貼幾多?

引用:
原帖由 智慧果 於 2016-6-29 12:50 AM 發表

真心唔關政府事
地少人多 d地咁值錢 每個鐘要租幾多錢? 政府要貼幾多?
真心唔關政府事

我真係屌左出黎唔好意思

香港球員本身自己心態已經夠垃圾,再加上政府唔推動,邊有可能踢得好?

世界上有千千萬萬個地方都比冰島多人,邊有得咁比

總之政府應該做野

咩料,你地中國香港都有天水圍飛馬,唔使自暴自棄��

算啦

引用:
原帖由 風雲一 於 2016-6-29 01:06 AM 發表
世界上有千千萬萬個地方都比冰島多人,邊有得咁比

認真講,澳門都多人過冰島,唔通又怪澳門政府發展足球不力???

冰島國內可以踢聯賽既時間唔多, 只有5月至10月, 頂級聯賽12隊波只可以踢雙循環, 計埋盃賽一年比賽數量隨時少過港超聯

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2016-6-29 01:21 AM 發表

認真講,澳門都多人過冰島,唔通又怪澳門政府發展足球不力???

認真講,澳門/香港對足球資源,所有配套有冰島咁好咩?洗唔洗自己GOOGLE下冰島放左幾多力係足球得架

連港隊練練吓波都會被康文署阿姐趕走,講條撚咩

引用:
原帖由 膠丑5號 於 2016-6-29 01:22 AM 發表

認真講,澳門/香港對足球資源,所有配套有冰島咁好咩?洗唔洗自己GOOGLE下冰島放左幾多力係足球得架
負責任的政府,投放資源都要考慮成果同回報,就算跟足冰島政府咁落本,香港足球可以交出相近的成績嗎?

阿爺唔想香港叻過大陸

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]