• 瀏覽: 1,689
  • 回覆: 16
班西奴崇洋去英國住。揸英鎊。買英股。

我地中國香港揸國企。揸人仔。揸港元。

一個星期之間。崇洋L身家大縮水。

我地中國香港中產身家照舊。買國企仲有贏添。
人仔對外幣重要升值。係對美元貶。激死美國佬。

至於窮L黃絲。唔使講。知條毛。

日日吠都咁窮。

人仔對外幣重要升值。係對美元貶。激死美國佬

好撚好笑

係日本仔比美國㩒住打。唔比日元貶。

日本仔出口貴過人。競爭力大減。

引用:
原帖由 lewark 於 2016-6-28 04:38 PM 發表
係日本仔比美國㩒住打。唔比日元貶。

日本仔出口貴過人。競爭力大減。

呢次昇咁多

下一季出口一定仆街鳥

只睇到一星期嘅英國問題,唔諗下英國GDP per capita仍然遠遠高過強國。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-28 06:19 PM 發表
只睇到一星期嘅英國問題,唔諗下英國GDP per capita仍然遠遠高過強國。
咁要再睇埋scotland脫英之後會唔會好左啦

仲有london脫英呢場好戲

又或者組成scotlond

一個星期又真係太短

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2016-6-28 06:38 PM 發表

咁要再睇埋scotland脫英之後會唔會好左啦

仲有london脫英呢場好戲

又或者組成scotlond

一個星期又真係太短
人地有權隨意要求獨立,真係強國人民發夢都唔敢想像嘅自由。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-28 06:51 PM 發表

強國人民唔敢要

呢份大禮英國人自己慢慢享受

小英返來嚕

引用:
原帖由 lewark 於 2016-6-28 04:18 PM 發表
班西奴崇洋去英國住。揸英鎊。買英股。
我地中國香港揸國企。揸人仔。揸港元。
一個星期之間。崇洋L身家大縮水。
我地中國香港中產身家照舊。買國企仲有贏添。
人仔對外幣重要升值。係對 ...
唔夠代表性,偏頗得好交關。
只係睇一個極短時間,
而且中國係一個,但西方點止一個英國?

記唔記得國企指數由幾多點跌落嚟?無咗一大截。
買了國企的人應該話"身家照舊得咁少"。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-28 06:51 PM 發表

呢個"獨立"大餐嗎係度囉,
做乜仲唔食既.

仲有以前不嬲獨立架啦.
做乜又要"盟"呢.

引用:
原帖由 caledis 於 2016-6-28 06:19 PM 發表
你地嗎又係只睇到一個中國人的問題,就代表哂全中國

又睇下一星期後會點囉.

引用:
原帖由 melodychung 於 2016-6-28 07:19 PM 發表

唔夠代表性,偏頗得好交關。
只係睇一個極短時間,
而且中國係一個,但西方點止一個英國?

記唔記得國企指數由幾多點跌落嚟?無咗一大截。
買了國企的人應該話"身家照舊得咁少"。
無人叫你上證4500買貨.

今年買貨咪得囉.

內銀成6厘.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2016-6-28 19:38 發表

你地嗎又係只睇到一個中國人的問題,就代表哂全中國

又睇下一星期後會點囉.
期望睇到倫敦人將英女王趕出白金漢宮既畫面出現

引用:
呢個係歷史,唔會再有.

無咗歐盟.世界各國點會再比好條件你呢.

五年內而家英股勝過國指算你嬴.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]