• 瀏覽: 6,835
  • 回覆: 63
引用:
原帖由 im.singleman 於 2016-6-28 12:02 PM 發表
推遲又推遲,終於交付。
你又知道推遲又推遲

好酸喔。

引用:
原帖由 863917 於 2016-6-28 12:42 PM 發表

我認為似中國B717多D

DC9駕駛倉

B717駕駛倉
靚咁多

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-28 05:57 PM 發表
同軍機死症一樣囉 : 心臟病,  Airbus 可用歐州心, Boeing可用美國心, 中國的只能用外國心
看來閣下還是活在過去的遺夢中,完全不知道中國現在客機、軍機,甚至大型軍用運輸機已經開始使用量產的國產引擎。

領導人會否 用作尊機 ?

引用:
原帖由 殺意隆 於 2016-6-28 03:19 PM 發表

美國波音飛機係可以用惠普、通用或勞斯萊斯,747-400 就是用奇異 (美國野),787 就是奇異或 RR,佢設計直情係可以在不改動界面的情況下地勤都可以換唔同牌子發動機入去,而 737 主力是通用的引擎。反而空巴就真係 ...
空巴主要用CFM 同IVE

引用:
原帖由 東大門 於 2016-6-29 12:32 PM 發表

看來閣下還是活在過去的遺夢中,完全不知道中國現在客機、軍機,甚至大型軍用運輸機已經開始使用量產的國產引擎。
失敬失敬

引用:
原帖由 殺意隆 於 2016-6-29 01:54 PM 發表

ARJ21 還是用美國引擎,軍機還是 AL-31 為大宗,Y-20 還是俄羅斯 30 仔系列。當然全面國產化是遲早的事,這可以預期。

隆專家, 難得難得

第二架,未來幾個月交付,開頭難,跟住就快。

引用:
原帖由 殺意隆 於 29-6-2016 07:07 發表

見你第一句已經無心睇你打咩,你意識形態係我講咩都係踩,你喜歡吧。

意識形態旣意思你一定唔夠膽寫出來,所以這頂帽子
送不到我頭上。
國產民航機早前已有熱烈討論,講出資料同現實情況
比這版多很多,你還成碌七咁懵盛盛!

你旣目光係 C919,點解唔講出黎呀,
目光黎過喎,唔係抄資料,應該好能巴能閉,
又逃避!係咪鼠目寸光呀?唔係踩你扣帽子呀,
係疑問句黎架。
成日逃避,小心楂車呀,撞死你緊要,唔好連累其他人!

引用:
原帖由 殺意隆 於 2016-6-29 01:54 PM 發表

ARJ21 還是用美國引擎,軍機還是 AL-31 為大宗,Y-20 還是俄羅斯 30 仔系列。當然全面國產化是遲早的事,這可以預期。

新戰機已不是用AL 31 好耐了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]