• 瀏覽: 10,091
  • 回覆: 155
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ken7001 於 2016-6-30 12:31 AM 發表
gdp 是可以自導的
也是, 一如中國...

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:19 AM 發表

以爲代理人唔識背刺?

CIA 扶植蓋達搞出 911,武裝 FSA 結果偷運武器流入黑市,每次要美國政府執手尾

火鷄同沙特掌管聖地,對極端瓦哈比同 Daeshbag 等同拜偶像已經構成背刺理由

Daeshbag  ...
第1.炸彈客如何把炸彈帶進機場

ps
在火鷄重兵築守重要設施.火鷄對庫族進行高度戒嚴下炸彈客如合行凶

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 00:15 發表

土耳其2016年第一季經濟增長 4.8%, 全歐最勁,  俄羅斯 衰退 負 1.2%, 全歐最大鑊,
實況與龍專家猜想天淵之別, 畢竟龍兄不是經濟材料, 這方面少說為妙, 以免影響專家形象
睇啲唔睇啲,上面邊句講過俄國經濟好?

戰略上火鷄削弱唔到庫德族(西方扶持對付 Daeshbag),又無得趁敘利亞亂去邊境挖油(俄國保住阿薩德),兩個目標已經失敗

引用:
原帖由 ken7001 於 2016-6-30 00:42 發表
第1.炸彈客如何把炸彈帶進機場

ps
在火鷄重兵築守重要設施.火鷄對庫族進行高度戒嚴下炸彈客如合行凶
敘利亞衝突初期,火鷄默許 Daeshbag 通過邊境,連車臣都走落離

被炸係自己攞離

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:44 AM 發表

戰略上火鷄削弱唔到庫德族(西方扶持對付 Daeshbag),又無得趁敘利亞亂去邊境挖油(俄國保住阿薩德),兩個目標已經失敗
人地識腦補

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:44 AM 發表

你講呢d我唔會反對, 反正也不是什么大事, 但俄國的所謂制裁, 對土耳其真是輕過蚊虰, 雖然偶然有d恐佈襲擊(其實中國可能仲多),
社會總體形勢一片大好, 去年經濟增4%, 今年首季4.8%, 冠絕歐洲, 與俄佬的衰敗相映成趣

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 12:55 AM 發表

你講呢d我唔會反對, 反正也不是什么大事, 但俄國的所謂制裁, 對土耳其真是輕過蚊虰, 雖然偶然有d恐佈襲擊(其實中國可能仲多),
社會總體形勢一片大好, 去年經濟增4%, 今年首季4.8%, 冠絕歐洲, 與俄佬的衰敗相映 ...
你又識經濟??得4.8%,死得啦,中國有7%,地人都話中國就快滅亡,它得4%,米可以直接滅國???

引用:
原帖由 機龍 於 2016-6-30 12:47 AM 發表

敘利亞衝突初期,火鷄默許 Daeshbag 通過邊境,連車臣都走落離

被炸係自己攞離
所以我說
火鷄是is的補給站

Daeshbag和車臣
不會反咬火鷄

除非Daeshbag和車臣認為火鷄利用他們拿好處

重點是
炸彈客如何把炸彈帶進機場

ISIS一定係自己人,自編自導多,向歐盟表示?或是覺得向俄羅斯示意自己是受害者多D?似乎暫時成為美國棄卒了

[ 本帖最後由 pangniki 於 2016-6-30 01:17 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 GBKEN 於 2016-6-30 01:02 AM 發表

你又識經濟??得4.8%,死得啦,中國有7%,地人都話中國就快滅亡,它得4%,米可以直接滅國???

俄羅斯 是 負 3.7%

不要這樣講自己,大家會遷就下你。
引用:
原帖由 Welcomelone 於 2016-6-27 09:38 PM 發表
低能....

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 01:15 AM 發表

俄羅斯 是 負 3.7%
所以呢的,唔可以代表經濟好唔好咯,阿聰明仔

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2016-6-30 09:02 AM 發表

所以呢的,唔可以代表經濟好唔好咯,阿聰明仔

你講GDP? GDP Growth 作為量度一國總體經濟狀況是最全面及有用的, 當然也有一些例外,
當中表表者就是中國, 我不是指假數, 是因為中國本身的結構問題, 中國經濟增長有一大部份是靠
政府基礎設施投資支持的, 所以近年即使社會經濟實況不濟, 表面的GDP 數字也看似不太差, 但只要看看
中國大部份上市公司的業績不是倒退就是蝕木, 與表面GDP増 7%完全唔match, 就知道中國的實質經濟是如何水深火熱了

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 10:23 AM 發表
你講GDP? GDP Growth 作為量度一國總體經濟狀況是最全面及有用的, 當然也有一些例外,
當中表表者就是中國, 我不是指假數, 是因為中國本身的結構問題, 中國經濟增長有一大部份是靠
政府基礎設施投資支持的, 所以近年即使社會經濟實況不濟, 表面的GDP 數字也看似不太差, 但只要看看
中國大部份上市公司的業績不是倒退就是蝕木, 與表面GDP増 7%完全唔match, 就知道中國的實質經濟是如何水深火熱了
慘得過人地政府有錢投入基建,再由基建收取長期收益。唔通學美日政府要靠借貸度日再用納稅人啲錢還息咩!
你話人地上市公司唔係業績倒退就係蝕本,咁有冇數據講幾多間係倒退(倒退幾多),幾多間係蝕本(蝕幾多)?業績倒退又等唔等如純利減少?美國蘋果依家業績倒退,但係純利有幾多?

引用:
原帖由 鏡花如水月 於 2016-6-30 10:23 AM 發表

政府基礎設施投資支持的, 所以 ...
阿聰明仔,唔識野呢,就出少句聲啦,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]