• 瀏覽: 65,244
  • 回覆: 387
  • 追帖: 7
每年比88億英鎊會費,但係只做呀3呀4
無咩發言權,早走早著。

引用:
原帖由 chan198999 於 2016-6-26 11:28 AM 發表
真好期待歐盟無英國會點!歐盟成員國只是一群被圈養住的羊。

反而英國出走,未必是壞影響,這樣反而使人民發奮自強。。。

事實上好多歐盟成員國都好像希臘一樣,不停借錢,導致債務龐大。

而其他有生產能力 ...
目光停留在自身利益脫歐好過留

道理很簡單 卡達大戰藍精靈 開拓需勤力

脫歐好似搬, 初期會覺得好煩, d野又立立亂. 定安定下來. 就覺得新環境吾錯.
英國而好亂, 但長遠計, 就可以隔岸觀火. 因為希債, 歐豬四國, 仲有難民問題. 根本無解決來. 只係一咪拖..

引用:
原帖由 dashhk 於 2016-6-26 01:28 PM 發表
每年比88億英鎊會費,但係只做呀3呀4
無咩發言權,早走早著。

如果冇着數,應該大比數脫歐啦!

引用:
原帖由 星痕2015 於 2016-6-26 01:29 PM 發表
香港班傻仔成鬼日要人公投  而家有眼比你睇   投完之後話後悔

從另一方面睇, 呢d叫 『言論自由』
可以願賭服輸, 又可以表達不滿.
只要吾係 『今日的我, 打倒昨日的我』就無問題.

心態反映英國對一體化不感政治興趣

引用:
原帖由 股海一沙鷗 於 2016-6-26 01:43 PM 發表

如果冇着數,應該大比數脫歐啦!
好處係歐盟創立初期會員國小(有實力)
已為了壓制俄佬,開始收無飯食入會,
一個無邊境限制,對於已富裕國家不是好事

好似香港南亞問題一樣,如果全面開放,無限制,只要係亞洲人都可以在香港生活工作,你覺得對香港是好事?

英國今次死撚硬。歐盟要留住其他成員國既心,就一定要比人睇到脫歐既害處。所以佢地之後對英國一定會口軟心硬。

英國一路系歐盟內已經享有特殊地位
可以保留自己貨幣
但人心最是不足
著數呢家野無人嫌多 責任就無人嫌少

今次脫歐公投 有唔少人都係抱住攞著數心態
想英國同歐盟協商時 可以有更多好處
但係今次公投 玩火玩出禍

唔洗講遠 近近地 英磅即跌一成有多
都未講而家系其他歐盟國家既英國公司 公民 可以點算好
更加唔好講英國國內已經蘊釀獨立公投

英國本身經濟已經唔太得
仲搞埋咁既野 引爆左脫歐呢個大炸彈

中國要超英 趕美 睇黎可以提早完成一半

英女皇會唔會話真係black luck昵?

引用:
原帖由 2013gundam 於 2016-6-26 02:15 PM 發表
英國一路系歐盟內已經享有特殊地位
可以保留自己貨幣
但人心最是不足
著數呢家野無人嫌多 責任就無人嫌少

今次脫歐公投 有唔少人都係抱住攞著數心態
想英國同歐盟協商時 可以有更多好處
但係今次公投 玩火玩 ...
貨幣跌對國家經濟係好事,

日本仔千方百計希望日元跌

中國人仔一跌,美國佬即時日吊夜吊,要中國升

香討旅行版班ching,已計劃去英國旅行

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]