• 瀏覽: 37,928
  • 回覆: 393
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 mustwin888 於 25/6/2016 17:25 發表
http://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/article_large/public/thumbnails/image/2016/06/24/17/teenagers_cropped.jpg

英國公投決定脫歐後,大批年輕一代上街示威,抗議英國將脫離歐盟,認為結果只 ...
一於街頭抗爭,放火,掟轉頭
廢除英皇

點解小朋友唔細心D
聆聽長輩脫歐理由
投脫歐長輩可能比小朋友睇得更遠
經歷過更多大型騙案

好多老一輩英國人都精於give& take計算
而並唔係止於  未來一年well being會唔會差咗

有用咩?大暴動先可洩憤!!!

民主喎

倫敦獨立咗,香港班大英帝國膿死旗族奴民,將來回祖家邊度呀?倫敦定英國鄉郊呀?

引用:
原帖由 Pk_man_07 於 2016-6-25 05:28 PM 發表
又話民主

原來輸打贏要

民煮精水 - 輸打贏要.

英女皇都呢頭近了,冇眼睇未來,所以年輕人都係認命吧,未來二,三十年有排你地捱呀!!!

哋話有民主可以和諧團結、經濟繁榮!但依家英國卻恰恰相反!
梁奸傑更話,有民主人人是老闆,依定啲老闆攪到英國立立亂!

引用:
原帖由 ken2431 於 25/6/2016 18:38 發表
有用咩?大暴動先可洩憤!!!

燒咗白金漢宮,炸大笨鐘

民主就唔會
輸打嬴要?
民主就
有金執?
民主就
唔使做?
民主
係萬能?

話時話
依家係打口水戰
未係內戰
今日係韓戰爆發66周年記念日
唔同立場
一係投票,靠口水說服對方
一係打仗,以武力壓倒對方

交啤專業人士管理國家經濟民生前途,好過全民公投,因為全民公投會包括了無知弱智糊塗醉酒等人仕。國家命運何以健康。
新加坡前途一向集中系一班高智力專業人士手中。唔好玩嘢英國,52/48並不代表大部分,只是50&50 half and half!
七三分才算大部分民意!

英國趁而家風平浪靜仲唔快D脫歐

唔通等到班垃圾歐豬仔冇錢洗,一隻二隻窮鬼小國好似希臘咁嗌解破產,到時戇居居不停印錢送畀人洗,嗰陣時知道瀨嘢你想走都走唔到

引用:
原帖由 starr 於 2016-6-25 05:28 PM 發表
老一輩經歷過「大英帝國」時代,好難接受被德國吞併,更幻想脫歐就可以二次崛起
佢地以為「大不列顛」仍然存在!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]