• 瀏覽: 9,959
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
其實嗰位叫東京乜的一直在亂吵亂叫⋯⋯可以回歸吹水閒聊麼,那裡比較適合閣下。

又或者,如果你能夠提供文獻資料,我考慮會收回對你的批評。

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-6-26 08:37 PM 發表

他們的軍演, 是在海中放一個球, 然後再開炮打這個球
用來訓練開炮準唔準

結果多數都打中
我又不能夠說朱先生沒有理據,但係我睇到開炮打這人球時,忍不住笑了出聲。

大佬,你估歐洲國家杯咩,忽然變成講波

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2016-6-28 12:18 AM 發表

禁就唔好講,常規戰唔夠打,就出核!

講核又輸,講常規又輸!

人又好,國家又好,自知之明好重要!

打得口炮多,又有咩用!!凶下東南亞小國就得!

問題係你凶人地,你估又可以贏???你迫人地企埋 ...
禁又係,美國仲有黃石火山呢個計時炸彈,打核戰既話會攬抄

中評社北京6月15日電/瑞典斯德哥爾摩國際和平研究所15日發布報告稱,截至今年1月的全球核彈頭總數估計約有15850枚,較去年減少了約500枚。報告對全球核彈頭數量呈下降趨勢表示肯定,但同時也指出擁核國家正在致力於提高核彈頭及核導彈的改良和開發水平等,對此表示關切。

共同社報道,報告估計,擁有核彈頭最多的俄羅斯(約7500枚)較去年減少了500枚,美國(約7260枚)和英國(約215枚)也分別減少了40枚和10枚。

報道稱,另一方面,中國的核彈頭數量增加了10枚,達到約260枚,是唯一增加的國家。朝鮮的核彈頭數量持平,仍為6至8枚。印度、巴基斯坦和以色列等國的核彈頭數量也仍維持在100枚左右。

報告認為,儘管全球核彈頭數量正在減少,但減少的步伐“與10年前相比更加緩慢”。報告總結稱,各國都在努力提升核武器質量“表明所有擁核國家在可預見的未來均沒有放棄核武器的打算”。

http://hk.crntt.com/doc/1037/9/9/3/103799305.html?coluid=218&kindid=11714&docid=103799305&mdate=0615163714

係未又老吹???   2015年6月

美國:約5,113個核彈頭,包括戰術、戰略及未部署。1,654個戰略核彈頭被部署到新型洲際彈道導彈(ICBM)、潛射導彈(SLBM)及戰略轟炸機。未部署戰略武器約有2,800個彈頭,戰術武器約有500個彈頭。
俄羅斯:約1,480個已部署戰略彈頭、約1,022個未部署戰略彈頭、約2,000個戰術彈頭;數千個等待拆除
英國:少於160個已部署戰略彈頭,總儲備最多225個
法國:少過300個可操作彈頭
中國:約240個彈頭

http://paper.wenweipo.com/2014/03/26/GJ1403260005.htm

出埋黨報,又點睇...

笑撚死,睇下呢輪啲匯巿,油價同金價,就知道中美兩個打得幾激烈。

核武主要的目的係令對方唔敢輕舉妄動,祗要無一個國家有把握係第一擊就令對方無還手之力,就唔會有人嘗試作核攻擊。

肥仔恩講下話有,老美都唔敢郁佢。

[ 本帖最後由 WesleySze 於 2016-6-28 01:53 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 eynamor 於 2016-6-25 21:08 發表
至少到目前為止,中國VS美利堅   未輸過
只贏過二次,不要太自滿

日本當然有登島,島上有日本燈塔需要保養,加上12海哩內有日本海警常態化巡邏。上次香港加大陸保釣上到島咪俾日本仔押返日本。你咁善忘呀。之後大陸政府自己都唔俾人登島不發漁船牌沒收船隻。

引用:
原帖由 peter881 於 2016-6-28 10:06 PM 發表
日本當然有登島,島上有日本燈塔需要保養,加上12海哩內有日本海警常態化巡邏。上次香港加大陸保釣上到島咪俾日本仔押返日本。你咁善忘呀。之後大陸政府自己都唔俾人登島不發漁船牌沒收船隻。

人家問你幾耐無登過島喎師兄

老美唔敢打肥仔恩??

一星期內可以滅北韓!

問題滅離做咩??有咩利益先?

D平民點算,你養???當地冇資源,連食物都唔夠!

打就容易,管理就難!

引用:
原帖由 louis277 於 2016-6-26 01:49 AM 發表

二戰之後美日有實際海戰經驗?講嚟聽下好喎!(話明海戰,唔好將支援陸軍空軍擺上去呀!)
二戰後……反而中國有西沙海戰,
還有英國福島海戰,
日本仔嘅海戰經驗……就未見過喇?

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2016-6-27 11:53 PM 發表

禁就唔好講,人地打你唔起!

死哂滅族,一定係中國先!
你老尾有你咁蠢?
呢個世界一早就落入普京手中,
講嘢前……唔該考慮下世界形勢,
做小學雞先可以有一相情願嘅唸法,
你以為做國家領袖會有你呢種捉鬥獸棋一般嘅幼稚思維唸頭咩?

[ 本帖最後由 pimon 於 2016-6-29 02:53 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

係咪即係:" 打波" 呀?
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2016-6-26 08:37 PM 發表

他們的軍演, 是在海中放一個球, 然後再開炮打這個球
用來訓練開炮準唔準

結果多數都打中

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2016-6-27 09:55 PM 發表
你夠一次,人地係廿次!!

美國佬重傷,不過你中國滅族!死哂,一個不留!14億,全部bye bye...

核彈唔鬥多,難度鬥少!!

禁肥仔恩未好惡???

戰機唔鬥多,難度鬥少??

唔係鬥多,點解 ...
300個核彈己足夠滅全球!

[ 本帖最後由 向楓 於 2016-6-30 07:26 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 Tokyohot888 於 2016-6-28 01:17 PM 發表
美國:約5,113個核彈頭,包括戰術、戰略及未部署。1,654個戰略核彈頭被部署到新型洲際彈道導彈(ICBM)、潛射導彈(SLBM)及戰略轟炸機。未部署戰略武器約有2,800個彈頭,戰術武器約有500個彈頭。
俄羅斯:約1,480個已部 ...
美國d彈頭唔洗拆!咁美俄簽核減條約,只係俄拆?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]