• 瀏覽: 10,583
  • 回覆: 77
  • 追帖: 3
+7
影到差到咁都真係唔容易?多口問句,影相嗰位雖然唔系優先座又有冇讓位比個阿伯呢?

影到差到咁都真係唔容易?
我用緊只是平價手機,但張相還可以大致看見這一男一女,模樣。
多口問句,影相嗰位雖然唔系優先座又有冇讓位比個阿伯呢?
影相嗰位系優先座,但只是張相很蒙,我是企向接兩卡車廂中間影。
讓位比個阿伯呢?怎解?
那位著黃色衫的是婆婆,不是阿伯,而且這一男一女有看見,但根本沒有讓位。

從相中看, 見到坐o係到那2人年紀都不算輕, 瞌梗眼瞓, 亦無嘻皮狗臉,談笑風生.
而你說的黃色衫老人在那裡?

有時坐得呢個位可能真係有需要。(唔肯定相中人有冇)
其實好難界定後生既一定無需要。如果有,比你咁影一影又比人圍插。

有病有樣看,這一男一女如真有病,可能是精神病或深近視,明眼人一看,眼見著黃色衫阿婆企響度,仲坐響優先座,不肯讓坐,仲談笑風生.,嘻皮笑臉。

[ 本帖最後由 異域野性的老闆 於 2016-6-12 07:55 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

係咪唔係關愛坐就唔使讓呀?其他人呢?應該成行都要罵啦!係咪呀!

言之有理,有學識,教養的人就會讓座。可惜。事不關已,己不勞心。

[ 本帖最後由 異域野性的老闆 於 2016-6-13 10:53 AM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

有次親眼見到一個估計係媽媽及佢小孩一齊讓座俾兩位老人家,呢D咪身教囉!咁先可培養到優質品格!可惜時下好多年輕父母本身都無教養呢!

難得一見

因為阿伯係強國人, 唔讓有理

引用:
原帖由 異域野性的老闆 於 2016-6-9 05:09 PM 發表

怎解 ?我又不是藍屍或黃屍,只是路坐此車,看見這一男一女眼見著黃色衫的婆婆企系度,這一男一女仲坐系優先座,不讓座,還談笑風生。
將心比己,有感而發,並不關係到政治因素

唔知點解在呢度, ㄧ有唔好事, 咁多人拉落嚟𨶹黃絲藍絲泛民建制蘋果事, 唔係對事實!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2016-6-13 10:48 AM 發表
係咪唔係關愛坐就唔使讓呀?其他人呢?應該成行都要罵啦!係咪呀!

同意

引用:
原帖由 anish01 於 2016-6-16 01:32 PM 發表

唔知點解在呢度, ㄧ有唔好事, 咁多人拉落嚟𨶹黃絲藍絲泛民建制蘋果事, 唔係對事實!

言之有理

張相鬆朦朧,你話係一個李加x,隔離個個李+欣都得架

冇咁誇張,一張相矇或明,並不重要,現今香港,有一群像相中外表知書識禮的文明人,但慨惜,連明寫優先座,眼見啊婆企響對面也不懂讓坐 。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]