• 瀏覽: 10,575
  • 回覆: 77
  • 追帖: 3
+7
網絡欺凌叫知書識禮,學到嘢

引用:
原帖由 bobojit 於 2016-8-15 07:30 PM 發表
你現在網上抱不平有何用
當時要為老人家抱不平,起碼老人家有位坐
根本不用説,有腦明眼人,見老人家或傷殘有需要坐的,都應該讓坐,更何況是寫明優先座

引用:
原帖由 bobojit 於 2016-8-15 07:58 PM 發表
網絡欺凌叫知書識禮,學到嘢
為什麼你不當面教導讓座給老人,反而要公審他人,你有資格嗎?
點解這人來者不善,我想問一問什麼叫做“網絡欺凌就懂”

引用:
原帖由 異域野性的老闆 於 2016-8-15 09:53 PM 發表

為什麼你不當面教導讓座給老人,反而要公審他人,你有資格嗎?
點解這人來者不善,我想問一問什麼叫做“網絡欺凌就懂”
我回應 “ 知書識禮的人,何需教導”,
“凡事做事,將心比己”

depends if no eldery there

引用:
原帖由 異域野性的老闆 於 2016-8-15 09:49 PM 發表

根本不用説,有腦明眼人,見老人家或傷殘有需要坐的,都應該讓坐,更何況是寫明優先座
現場出聲才有用,即時可以關愛老人家,網上出聲有何用。

可惜,相中這二人就算我開聲,只會裝儍

其實讓係人情 五讓係道理囉 佢都有比車費點解佢五可以坐

引用:
原帖由 異域野性的老闆 於 2016-8-16 11:22 PM 發表
可惜,相中這二人就算我開聲,只會裝儍
你可以出聲嘗試下,應該有見義勇為的人幫口,在群眾壓力下一定會讓座,不是你在網上用群眾壓力聲討他人

甘你又幫個丫伯出聲叫佢地讓坐?如果冇你就係幫兇,影張相放上黎係冇膠用!上網就大大聲,現實就看門狗!

引用:
原帖由 齊昕個母親 於 2016-8-26 02:21 PM 發表
甘你又幫個丫伯出聲叫佢地讓坐?如果冇你就係幫兇,影張相放上黎係冇膠用!上網就大大聲,現實就看門狗!
我有開聲,根本沒用

張相入面,只係見到有人坐咗喺關愛座上面,其他枝葉就係樓主你片面之詞,正式係你點講都得,我都可以講樓主同人爭位爭唔贏,影人相擺上網借刀殺人

引用:
原帖由 異域野性的老闆 於 2016-8-26 11:50 PM 發表 我有開聲,根本沒用
喺#52入面,你係咁寫:「可惜,相中這二人就算我開聲,只會裝儍」你前言不對後語, 喺法庭你就係不可信嘅證人

[ 本帖最後由 wsk67 於 2016-8-27 09:18 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

附件

scaledBitmap14722606381750.jpg(39.37 KB)

我懷孕七個幾月,返工放工都唔多有人讓。
講真句,大家都係有比錢搭車...我唔會強求。
有就當係額外優惠!做人唔好睇呢啲咁重,會開心啲🤗係咪先~
除非我真係好唔舒服啦!反而係4個月時未見肚又暈又作嘔,
我坐嘅唔係關愛坐,
都比個50幾歲阿叔話我:而家啲後生!!!!我面青口唇白...阿叔有手有腳...只係因為佢老婆有得坐佢冇得坐....呢啲就極品....

恭喜曬,言之有理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]