• 瀏覽: 74,057
  • 回覆: 532
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 神經箭 於 2016-6-6 06:20 PM 發表

問題系;呢個人靠一人一票選出來,還是靠自己的實力拼搏出來

你不要說笑吧!一人一票選出來,就不是靠自己的實力拼搏出來的嗎?

好多人講民主.只說虛話沒建設性.只騙到d傻仔傻女

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 16:58 發表
哈哈!我講的沒錯,集團成員會將你的內容扭曲,抹黑,再而使用粗口攻擊討論者!等有心討論者知難而退!就此代表自己是真理!
誰是集團,你的隨口噏就是抹黑。

扭曲?請指出那一句?

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 06:25 PM 發表
你不要說笑吧!一人一票選出來,就不是靠自己的實力拼搏出來的嗎?
咁講法,黑社會大佬都是靠實力拼博出來啦.
大老千都係拼博出來的.
國際大毒販,都是拼博出來.
你眼中的大獨裁者,
都是拼博出來.

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 06:25 PM 發表
可能他們需要像伊拉克前總統撒旦母這樣全靠實力拼搏出來的領袖吧!

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 06:59 PM 發表
可能他們需要像伊拉克前總統撒旦母這樣全靠實力拼搏出來的領袖吧!
事實上侯賽因執政時的伊拉克比現在好.

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2016-6-6 07:05 PM 發表

事實上侯賽因執政時的伊拉克比現在好.
是嗎?好或不好就不評論,極權統治換來的是,給人民出賣的其中一個好例子!

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 06:59 PM 發表
伊拉克在獨裁時期的民生及穩定性, 遠比現在的民主伊拉克為好

1133…過度自我催眠的人,最終會變痴9線,你玩埋我果份……

[ 本帖最後由 亞里亞巴. 於 2016-6-6 07:51 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 07:09 PM 發表
是嗎?好或不好就不評論,極權統治換來的是,給人民出賣的其中一個好例子!
薩達姆是世界歷史, 其中一位最受人民支持, 最多人投票的領導之一

怎樣極權統治??
美國支持的沙特阿拉伯, 杜拜, 就真的係獨裁統治了..

引用:
原帖由 神經箭 於 2016-6-6 12:47 PM 發表
唔好意思,我的閱讀能力太差,睇唔明你噏乜?
睇唔明唔緊要,總之,我既意思係源自希臘既所謂西方 Democracy 唔應該用中文「民主」來翻譯。

我估你講既反民主應該反Democracy(德謨克拉西)。

一位最受人民支持的總統最終被人民出賣

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 08:02 PM 發表
你在發什麼悔氣??

論點全沒了嗎??

引用:
原帖由 PSP-1133 於 2016-6-6 08:02 PM 發表
俾人民出賣.
當真
俾美帝用{你有大殺傷力武器}推翻乍.

引用:
最受人民支持 唔代表 全民支持。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]