• 瀏覽: 27,053
  • 回覆: 103
引用:
原帖由 x747x 於 2016-6-6 01:39 AM 發表

歷史的空白嘛!我都係!
睇到天光時學生(其實唔多似學生,係示威人士),從天安門廣場唱住歌撤退,即時有以下感覺(大概):

1. 唔係吓嘛… 點解以前無人播?
2. 有 internet 咁多年,點解一直無人 share ...
同你感受完全一樣!!

呢假民主人,仲繼續年年呃人
所謂薪火相傳,即係呃後生仔

無恥都唔夠形容佢地!

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-6 08:13 AM 發表

中國近代偉人..當之無愧....
對國家發展有重大貢獻..
確實係!

一個咁大型運動,都難唔到鄧伯伯
話之外界點批評六四
堅持住自己要走的路
直到今時今日成為世界第二經濟體
可以同美國平起平坐

講真
有幾多個窮國,可以頂得住呢類政變運動?!

引用:
原帖由 mr__chan 於 6/6/2016 23:13 發表

同你感受完全一樣!!

呢假民主人,仲繼續年年呃人
所謂薪火相傳,即係呃後生仔

無恥都唔夠形容佢地!

搞到我而家真係似五毛,寧願要大陸嘅獨裁,都唔想因為民主而搞到香港亂七八糟!仲要有唔少人收外國錢做漢奸,真係嬲爆泛民同毒果!

引用:
原帖由 gblsf4 於 2016-6-6 10:23 PM 發表
當年我仲係中學生, 亦被學校, 環境, 傳媒多方面流腦
"愛自由"更是耳熟能詳.. x2
64後既十年, 到我搵資料, 慢慢去睇到部分真相, 感觸良多..........
早晨...喵

引用:
原帖由 mr__chan 於 2016-6-6 11:17 PM 發表

確實係!

話之外界點批評六四
堅持住自己要走的路
可以同美國平起平坐

講真
龍的傳人...東方巨獅...豈同一般

引用:
原帖由 x747x 於 2016-6-7 01:40 AM 發表

搞到我而家真係似五毛,寧願要大陸嘅獨裁,都唔想因為民主而搞到香港亂七八糟!仲要有唔少人收外國錢做漢奸,真係嬲爆泛民同毒果!
幾多毛刀好啦....
我想要個金蘋果

引用:
原帖由 mr__chan 於 2016-6-6 11:17 PM 發表

確實係!

話之外界點批評六四
堅持住自己要走的路
可以同美國平起平坐

講真
利比亞...
伊拉克...
敍利亞...
烏克蘭...
烏克蘭不亂..客機不會被擊落...
地中海..中東..國家不亂...未必有IS...
今時令日..咁多難民投奔怒海....
美國佬要幾時才不再作惡

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-7 08:13 AM 發表

早晨...喵
普普午安

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-6 08:23 AM 發表

30...40...50年前...
大部份人只為生活奮鬥..
要有過得去的生活..不容易...
我和我個仔的童年..已天和地..
時代不同..情況不同做成人思想的不同..
世界性..非國內和香港獨有..
============================ ...
所以呢⋯自始之後,睇任何嘢都以幾方面去思考,從中搵出最大得益者!!
幕後黑手,正義超人,奸角,棋子,被人利用者同正心支持者等等⋯
有時表面正義嘅超人⋯可能得益係最多⋯!!

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-7 08:24 AM 發表

利比亞...
伊拉克...
敍利亞...
烏克蘭...
烏克蘭不亂..客機不會被擊落...
地中海..中東..國家不亂...未必有IS...
今時令日..咁多難民投奔怒海....
美國佬要幾時才不再作惡
強者可帶領族裔免受傷害

領導者錯誤的決定,令百姓受苦

要損失一小撮以自身利益出發,或者愚蠢的隨從,可保護大部份的人,我係支持的!

引用:
原帖由 nomorerule 於 2016-6-7 12:37 PM 發表

所以呢⋯自始之後,睇任何嘢都以幾方面去思考,從中搵出最大得益者!!
幕後黑手,正義超人,奸角,棋子,被人利用者同正心支持者等等⋯
有時表面正義嘅超人⋯可能得益係最多⋯!! ...
好易淫刀癲

引用:
原帖由 diverstranger 於 2016-6-6 09:27 AM 發表
看著一群不認是中國人的那些香港人,悼念六四,真是奇怪。

不認中國的人,悼念反叛中國的人被鎮壓,合理,

他們都是想破壞中國的人。

引用:
原帖由 yc0688 於 2016-6-7 02:08 PM 發表

不認中國的人,悼念反叛中國的人被鎮壓,合理,

他們都是想破壞中國的人。
我十分不明白...
這班人到底知不知自己在做什麼...和..為什麼

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2016-6-7 01:55 PM 發表

好易淫刀癲
所以好多事,睇過同知道咪算囉⋯

引用:
原帖由 nomorerule 於 2016-6-7 02:24 PM 發表

所以好多事,睇過同知道咪算囉⋯

係....3人行必有我師...有時我自己捐左入牛角尖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]