• 瀏覽: 6,028
  • 回覆: 67
  • 追帖: 3
再加多幾場大災難,咁就多難興邦 + 錦上添花!

又話係現代羅馬,而家又話唔撐得耐

又搬?

特朗普主張韜光養晦長遠而言對美國平民係好事,但對美國的跨國企業卻未必,況且如果這韜光養晦政策只維持四年的話,更會得不償失。

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-5-4 03:58 PM 發表
老女人政績一般,用舊思維處理新事物,必敗。攻打利比亞由老女人做國務卿全權負責,結果一敗塗地,事前無規劃,事後無執手尾。連澳巴馬都出來認錯,打利比亞錯。

特朗普執行鄧小平主張,韜光養晦。收縮海外佈 ...
韜光養晦係甘地架民主大國印度 搞事搞非 你老豆做咩帶住你離鄉別井來共產架中國人土地生活? 你老豆迷路 有民主大國印度吾住?

呢次我撐你嘅觀點,Donald Trump似乎最能針對美國過時政策作根本上嘅改變。

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-5-4 10:20 PM 發表

德國,日本二戰時就係一味向外打,不識進退。如果日本吞下台灣,東三省停止向外擴張,慢慢消化,相信東三省與台灣現在仍係日本領土。

美國似羅馬的地方係由不政治理念人話事。既有好戰領導人,亦有撤軍收縮戰線領 ...
印度仔 你接近弱智 美國由猷太人話事 猷太人由古至今只會利用戰爭 揾大錢 從不做輸錢生意 每一次美國發動戰爭都搶人資源! 用羅馬 德國 日本野心國比 你冇腦架 揾個騙徒 同強盜比?

引用:
原帖由 港是港非 於 2016-5-4 10:20 PM 發表

德國,日本二戰時就係一味向外打,不識進退。如果日本吞下台灣,東三省停止向外擴張,慢慢消化,相信東三省與台灣現在仍係日本領土。

美國似羅馬的地方係由不政治理念人話事。既有好戰領導人,亦有撤軍收縮戰線領 ...
如果果陣日本打完東三省停左唔再打只會死得更快,邊有人打仗會俾敵人有機會回氣!?你知唔知咩野叫打仗!?

引用:
原帖由 louis277 於 2016-5-4 10:35 PM 發表
呢次我撐你嘅觀點,Donald Trump似乎最能針對美國過時政策作根本上嘅改變。
時政版一早有人講左啦
搞是搞非今日先開Post講番相同的觀點

引用:

向外打就係唔俾機會人翻身,當人家回到氣就更難打

美國保留力量去執死雞
先贏到今日格局

關咩事

特朗普當選老尾或可苟且偷生,如老女人當選必定沉淪下去!

希望希拉里當選 讓美國繼續走下坡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]