• 瀏覽: 40,826
  • 回覆: 255
+43
引用:
原帖由 lwh168 於 2016-5-8 09:13 PM 發表

中國根本沒有跟你日本簽訂《舊金山和約》呀,中國更不承認它,它是非法的。
強國有權唔承認,但無權話人地非法,幾十個國家簽嘅和約要強國批准?

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-8 09:34 PM 發表

強國有權唔承認,但無權話人地非法,幾十個國家簽嘅和約要強國批准?
按你邏輯,幾十個強盜簽訂合約將你買給非洲一個黑人做奴隸,那也是合法啦。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-8 09:34 PM 發表

強國有權唔承認,但無權話人地非法,幾十個國家簽�和約要強國批准?
你都知"有權唔承認"
算你有進步啦。。

所以釣魚島是中國的囉

引用:
原帖由 lwh168 於 2016-5-8 09:41 PM 發表
按你邏輯,幾十個強盜簽訂合約將你買給非洲一個黑人做奴隸,那也是合法啦。
你點知朕打算將佢送給孟加拉?
合約草擬緊
正式簽約後就是合法。。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-8 18:54 發表
垃圾飛機文,連最簡單嘅 fact checking 都唔做。

音速 = 340.29m/s
10倍音速 = 3402.9m/s = 12250.44km/hr
地球圓周 = 40,075km

究竟點樣可以1小時打遍全球?
原來打遍全球要包括環繞地球一周後打自己

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-8 18:58 發表
尖閣諸島原島主就係向日本政府買島,後來又賣返俾政府。其實關強國乜事?
循環論證

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-8 21:01 發表
唯一有效的戰後條約《舊金山和約》中,對日本領土作最終確定,竹島及尖閣諸島均明定為日本固有領土。1971年6月17日日美間沖繩返還協定中,沖繩主權及治權,包括尖閣諸島已依法由美國交予日本,並經國際承認至今。
你以為《開羅宣言》和《波茨坦公告》失效?
何況橙色字乃徹頭徹尾的謊言

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2016-5-9 12:02 AM 發表

原來打遍全球要包括環繞地球一周後打自己
打遍全球唔使去一半?

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2016-5-8 09:41 PM 發表

你都知"有權唔承認"
算你有進步啦。。

所以釣魚島是中國的囉

算啦,尖閣諸島問題已經講過好多次,亦只係各持己見,無謂再重複喇。

什麼13國支持,

名都唔敢開

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-9 00:35 發表
算啦,尖閣諸島問題已經講過好多次,亦只係各持己見,無謂再重複喇。
只是你的意見和國際標準不同

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]