• 瀏覽: 40,842
  • 回覆: 255
+43
引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-3 07:49 PM 發表
日本政府嘅立場一定係尖閣諸島係日本領土,唔存在爭議。
中國政府嘅立場一定係釣魚台列島係中國領土,唔存在爭議。....
妳有冇RHC????

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-3 07:00 PM 發表
自說自話,歷史就係非常清析解日本一方,嗰個係尖閣諸島。
當然強國有自由去入侵日本,不過後果自負囉。
請証明你的論點正確..
如果唔正確....後果自負囉。

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2016-5-4 06:51 PM 發表
沖天之羽健,貴在三年之不飛。
驚人之聲雄,貴在三年之不鳴。

習近平要拔亂反正!徹底改革!

習近平:黨內有野心家須剷除
【本報綜合報道】內地官方 ...
多情自苦凶如陷,
習帝常寵梁振英。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-3 19:49 發表
噴飯
如果日本政府認為釣魚島係日本領土
又使咩搞個「購島」鬧劇出黎?
你唔記得唔緊要
有好多人記得

引用:
原帖由 崇拜五羊皮 於 2016-5-3 20:30 發表
這,只不過是裝凶作勢罷了,不是真正打仗。
如果正式開戰;美國的十艘航母戰鬥群不會這冒失的進入南海成瓮中之鱉。叫做虎落平原受犬欺。
美國的航母群全數有十一堆
但有的要輪休
有的要維護
有的要註紮在世界各處
所以能同一時間調動的大概只有六堆

引用:
原帖由 GPR 於 2016-5-4 09:54 PM 發表

中國政府嘅立場一定係釣魚台列島係中國領土,唔存在爭議。....
妳有冇RHC????
講緊日本政府立場,同強國立場有乜關係?九唔搭八。

乜叉叫RHC?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2016-5-4 11:29 PM 發表

噴飯
如果日本政府認為釣魚島係日本領土
又使咩搞個「購島」鬧劇出黎?
你唔記得唔緊要
有好多人記得

日本唔係強國咁嘅無賴政權,政府要獲得人民私有土地,係要俾錢買,唔係強搶民產。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-5 12:14 AM 發表

講緊中國政府立場,同日本立場有乜關係?九唔搭八

乜叉叫RHC?
這樣理解.....可唔可以....
唔識什麼叫RHC.....
唔該....
自己查啦....
已經唔係小白....
已經係白XX....

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-3 07:00 PM 發表
自說自話,歷史就係非常清析解日本一方,嗰個係尖閣諸島。
當然強國有自由去入侵日本,不過後果自負囉。
放你舊史出嚟睇睇....係綠定黑定白...

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-5 12:16 AM 發表
日本唔係強國咁嘅無賴政權,政府要獲得人民私有土地,係要俾錢買,唔係強搶民產。
日本(狗)...是不是....我懷疑.....
但綜觀....妳是不是.....我懷疑.....妳???

放眼望吓南亞及地產....啦.....小毛.....

引用:
原帖由 GPR 於 2016-5-5 12:32 AM 發表

日本(狗)...是不是....我懷疑.....
但綜觀....妳是不是.....我懷疑.....妳???

放眼望吓南亞及地產....啦.....小毛.....
算啦,我唔明你噏乜,亦無興趣去了解。

引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-5 00:16 發表
咁快自摑
上邊你先講係「日本領土」
引用:
原帖由 caledis 於 2016-5-3 19:49 發表
係就唔使同人買啦

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2016-5-5 02:15 PM 發表

咁快自摑
上邊你先講係「日本領土」

係就唔使同人買啦
你冇嘢呀?領土同資產都唔識分?

領土唔代表國家資產。如果你有間屋(係香港境內,屬中國香港領土),政府向你收地起路,係咪要比錢你呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]