• 瀏覽: 197,943
  • 回覆: 81
+43
原來特區政府醫管局轄下都有療養院.........不過100%肯定服務質素仲差過社署管轄嘅垃圾院舍.......真係一院還有一院差......最大問題都係出自特區政府睇唔到有實質工作能力高薪高官班底管轄.......

睇呢幾年入住醫管局療養院有年輕化趨勢.........特區政府肯定要計劃設立多幾十間醫院式療養院......

引用:
原帖由 hktick1 於 2017-7-14 12:37 PM 發表
原來特區政府醫管局轄下都有療養院.........不過100%肯定服務質素仲差過社署管轄嘅垃圾院舍.......真係一院還有一院差......最大問題都係出自特區政府高官班底管轄.......
醫管局屬下療養院硬件好過社署管轄嘅院舍........可惜大部分護理人員質素參差.......上樑無諗住用心為大衆市民服務.......點會請到稱職下樑......

醫管局管轄嘅療養院到底可唔可以做得好過社署管轄嘅私營大型院舍..........

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
重複唔稱職政府部門執左一間唔洗再浪費公帑⋯⋯⋯

引用:
原帖由 hktick1 於 2017-8-9 01:39 AM 發表

醫管局屬下療養院硬件好過社署管轄嘅院舍........可惜大部分護理人員質素參差.......上樑無諗住用心為大衆市民服務.......點會請到稱職下樑......
醫管局管割下嘅療養院聘請咁多質素參差醫護人員係唔係應該留番俾醫管局高薪高層自己享用.........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]