• 瀏覽: 9,941
  • 回覆: 112
冇冇冇

紅眼症全世界都有

德國總理施密特 後來都感慨, 歐盟各國 都暗地裏 巴不得------->德國永遠分裂 跌倒衰弱!

樓主可知道中共如何取代台灣國民政府,成為聯合國五常之一???!!!

連起碼的歷史常識也沒有,仲可以厚顏無恥到話自己有常識?

>中國出了什么問題嗎?

中囼無問題, 是樓主有問題, 只認識寥寥可數的國家.

美國都無人希望佢強大啦

引用:
原帖由 lotuguy 於 2015-12-1 09:38 PM 發表 樓主可知道中共如何取代台灣國民政府,成為聯合國五常之一???!!!連起碼的歷史常識也沒有,仲可以厚顏無恥到話自己有常識?
因為樓主既常識係火星體育老師教既,樓主而家應該係返左火星搵常識老師

午睡起來,依稀記得夢見死鬼列寧和死咗仲要畀人鞭屍嘅史太林,佢哋話全世界受美國和西方帝國主義欺壓嘅國家都希望看到中國強大,以拯救他們於水火。

大吉利是,日光日白都在夢裡見到該死的死鬼列寕、史太林,討厭!

引用:
原帖由 你阿叔 於 2015-12-1 09:54 PM 發表 午睡起來,依稀記得夢見死鬼列寧和死咗仲要畀人鞭屍嘅史太林,佢哋話全世界受美國和西方帝國主義欺壓嘅國家都希望看到中國強大,以拯救他們於水火。大吉利是,日光日白都在夢裡見到該死的 ...
家陣俾人騎劫啊,死左都係棺材彈翻出黎啦

引用:
原帖由 Lenin-Stalin 於 2015-12-1 07:38 PM 發表
環顧世界,希望美帝強盛的國家數之不盡,最明顯的如日本、韓國、台灣、東南亞各國、中東各國。歐洲各國、加澳、印度等都不同程度歡迎美帝強大

但可有誰希望中國強大起來呢 諗爆頭可憐的只能想起一個巴鐵 ...
努力做好自己都要考量他人感受?

樓主的頭腦出咗咩問題?

引用:
原帖由 Lenin-Stalin 於 2015-12-1 07:38 PM 發表
環顧世界,希望美帝強盛的國家數之不盡,最明顯的如日本、韓國、台灣、東南亞各國、中東各國。歐洲各國、加澳、印度等都不同程度歡迎美帝強大

但可有誰希望中國強大起來呢 諗爆頭可憐的只能想起一個巴鐵 ...
有調查,問卷證眀嗎??

你漏了外星人呀!外星人有無希望看到美國強大呀?

引用:
原帖由 Lenin-Stalin 於 2015-12-1 19:50 發表

唔駛交遊廣闊或學識淵博, 常識而己
僅能證明香港的通識教育有多失敗而己,
通識教育的結果係通通都唔識,
只識得把立埸當作結論.

引用:
原帖由 CRAZED@KITTY 於 2015-12-1 10:14 PM 發表 有調查,問卷證眀嗎??
無真投票邊算

1樓好勤力呀!

看到各版友的回應,心裡真是感慨萬千

中國人在面對自己不願正視或令其難堪的問題時,那種逃避、自卑、懦弱及無理的劣根特貿表露無遺,就如清朝及日本兩種面對問題的取態,清朝中國的自卑逃避,日本的自知不足勇敢面對,就決定了兩國百年強弱的分野。

難道中國人沒有學到慘痛的教訓,要繼續膽怯迴避自身的弱點及問題嗎?
我提出的這個問題看似簡單,其實裡面蘊含了治國的大智慧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]