• 瀏覽: 2,217
  • 回覆: 18
TPP  係美國利用自己強大的軍政經影響力,去為私人巨企,去霸占世界市塲。
美國只係幫同服務私人資本
打壓全世界既奴隸。
引用:
原帖由 嫖.俠 於 2015-10-11 07:32 PM 發表
我不懂經濟,也不懂政治,但我肯定TPP注定失敗。

其失敗並不是因為排除中國,其失敗是因為這是搞小圈子搞對抗。

TPP除了參與討論的人知道詳情之多,其他全是保密。奧巴馬更聲言,不可以讓中國這樣的國家制定規 ...

黑人的智商比較低,tpp是奧黑推動的,屬於非理智的,

行的是資本最大化,跨國公司海外投資利潤不會向美國政府納稅,

越是推動產業資本外流,美國越倒霉,趕走中國在美國的市場份額,

中國會轉向歐洲,歐洲得勢靠向中國,美國更慘,

選黑人做總統必然賣國敗家,因為沒腦子胡鬧,笑死我了。

引用:
原帖由 oyear 於 2015-10-11 07:44 PM 發表
TPP  係美僐利用自己強大的軍政經影粛力,去為私人巨企,去霸占世界市筯。
美僐只係幫同服興私人資本
打壓全世界既奴擀。

引用:
原帖由 嫖.俠 於 2015-10-11 07:32 PM 發表
我不懂經濟,也不懂政治,但我肯定TPP注定失敗。

其失敗並不是因為排除中國,其失敗是因為這是搞小圈子搞對抗。

TPP除了參與討論的人知道詳情之多,其他全是保密。奧巴馬更聲言,不可以讓中國這樣的國家制定規 ...
引用:
原帖由 yc0688 於 2015-10-11 07:51 PM 發表
黑人的智商比較低,tpp是奧黑推動的,屬於非理智的,

行的是資本最大化,跨國公司海外投資利潤不會向美國政府納稅,

越是推動產業資本外流,美國越倒霉,趕走中國在美國的市場份額,

中國會轉向歐洲,歐洲得 ...
C兄們想多了......

陰陰濕濕尾角佬!

引用:
原帖由 Df21d 於 2015-10-11 08:29 PM 發表
陰陰濕濕尾角佬!

光明正大黨媽媽!!!

飛不飛得起來還是未知之數

共產黨你唔鐘意既,未玩資本自由主義咯。
到時唔好又鬧漢堡包又加價,又鬧仲咩甘多走水貨搶走晒BB奶粉, 唔好又鬧點解油米甘鬼貴,點解巴士又加價。

社會主義就係當某階級過度籠斷社會資源,就自然有黨中央主持正義啦
引用:
原帖由 pswong01 於 2015-10-11 08:35 PM 發表

光明正大黨媽媽!!!

http://n2.hk/d/attachments/day_150105/20150105_e3d9dcfeeddd2879df74OAoRP0auMpYt.jpg

引用:
原帖由 oyear 於 2015-10-11 09:00 PM 發表
共產黨你唔鐘意既,未玩資本自由主義咯。
到時唔好又鬧漢堡包又加價,又鬧仲咩甘多走水貨搶走晒BB奶粉, 唔好又鬧點解油米甘鬼貴,點解巴士又加價。

社會主義就係當某階級過度籠斷社會資源,就自然有黨中央主持正義 ...
C兄高見! 黨中央是會主持正義的......

十幾個國家人口加埋都唔夠13億人.

人民公社玩過晒啦,中國自己改進既特色社會主義。
不中國式社會主義,仲未正式收編入教科書。

馬克思已經講到明資本主義,會變成帝國主義同埋階級籠斷。

佢既預測非常之正確,不過呢,佢套主義去執行改善社會階級無分化呢套野,睇怕都要大修一下。因為善良既馬克思套理論完全同人性相違背。

公社主持完正義儀式後, 就是要將階級資本從社會上拉落黎。 無地主既個體戶所得資產共有化後,社會最大得益就係生產力完全攤瘓。 你日日貼教主既文出黎無用。我地中國人要有錢,然後將世界上既其他帝國籠斷既資本,打倒後再瓜分。做世界既公社,要做世界公社先要有萬惡既錢支撐解放軍,然後才能解放全世界。 中國有排都未係世界第一,所以要繼續做穩定既資本主義將勞動力最大化。

無實力根本就做不了世界人民公社,沒實力為地球解放帝國主義壓迫。
引用:
原帖由 pswong01 於 2015-10-11 11:47 PM 發表

C兄高見! 黨中央是會主持正義的......

重點是歐洲根本不願跟美國簽TPPI,TPP只會把歐洲推向中國

TPP 根本就係老美幕後財團老闆要剝削小國經濟既工具,攪左廿幾年,而家叫做達成協議

但係參加國既國會尚未通過;即使過左,幾年後見到本國經濟被蠶食,都可能會脫離TPP ;尤其是大部份成員國同時已同大陸簽左貿易協議

只要一帶一路攪得好,個班TPP 成員國隨時會過檔(日本呢隻狗除外)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]