• 瀏覽: 1,582
  • 回覆: 19
美國欺騙我(QE做成通脹,雷曼債券,97金融風暴,佔中)佢完全無成本,甚至是有利。但如果中國欺騙我,佢有成本,股災樓災佢自己都有損失,做成政治災難更加影響自己管治。

有腦的人都信自己國家啦。

引用:
原帖由 dmcgory 於 2015-10-9 12:50 AM 發表
有人格的人都不會願意被權力不受制約的統治者統治

除非是天生的奴才
當然啦.
例如一D可以隨意進入別國搜查大殺傷力武器,
但全世界都冇佢符既統治者.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2015-10-9 01:00 AM 發表

按照奴邏輯, 你不高興的話,

應該離開 美帝的勢力範圍,即是地球
另一方法是趕美帝離開.
方法就是不要被民主.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2015-10-9 01:00 AM 發表

按照奴邏輯, 你不高興的話,

應該離開 美帝的勢力範圍,即是地球
地球是很危險的。

唉,跟本無一個好,不過中共近期都強力反貪,都系好事,美國多年都無想過點解決國債,好像唔能.理,爆左咪關人能事甘,我就好反感,(我強烈要求港元要脫美元勾)

引用:
原帖由 dmcgory 於 2015-10-9 12:50 AM 發表
有人格的人都不會願意被權力不受制約的統治者統治

除非是天生的奴才
美國人不是奴才嗎?打伊拉克浪費錢,增加國家債務,

看不到一點好處,美國人是怎樣制約權力呢?

老子打一仗,不過癮,兒子又打一仗,

看不出美國人能管得住布什父子。

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-10-9 08:49 AM 發表
股災,邊個炒起個市,那個早已傳火棒俾人,套現走人,唔會炒起股價再套住自己資金,如此傻仔;

樓災,之前已大炒特炒,賺好多,貨尾唔怕蝕,一層樓一蚊,重有賺,怕咩?

政治災難,五年一任,最多兩任十年。十年後 ...
你搞錯了吧,國內基建以前是財政拔款,後改成審批指標,

中央財務擔保,地方政府不能隨便借貸款,項目無效益官職會不保的,

大陸之所以可以年年大搞基建投資,是國企提供的巨額利潤,

不懂就不要出醜了。

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-10-9 08:53 AM 發表

美國債務有要求香港人還嗎?

美國打仗,有要求香港人上戰場嗎?

美國事務,美國人自己承擔,與你何干?

你真可笑,香港外匯基金是美元資產為主,美元崩盤港元一樣崩盤,

美國以中國為敵,敵人早死是我們的願望。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]