• 瀏覽: 70,036
  • 回覆: 450
  • 追帖: 10
+3
引用:
原帖由 pp49pp 於 2015-9-17 08:47 PM 發表
中央台冇公信力?中央台立場就等如中共高層立場。港台立場等於港民立場。

中央台擺明代表中央立場,冇公信力但具參考價值。

港台話自己代表港人立場,其實係圍威喂以新聞自由獨立運作為名,推廣個人政見為實,因此既冇公信力,亦冇參考價值。

小時候鍾意港台因為多資訊冇廣告。我唔想見到港台變成政府喉舌,但近年淪為完全不中立但扮中立,一日到黑淨係鬧政府講衰大陸,真痛心。

引用:
原帖由 民主男神 於 2015-9-18 03:47 AM 發表

中央台擺明代表中央立場,冇公信力但具參考價值。

港台話自己代表港人立場,其實係圍威喂以新聞自由獨立運作為名,推廣個人政見為實,因此既冇公信力,亦冇參考價值。

小時候鍾意港台因為多資訊冇廣告。我唔 ...
看開D...
作法必自斃...時間問題

完全係做馬,那女人一定收左好多錢來做呢D眾多身份打去電台,又或者根本唔駛打就有專人撥通電話,告知佢今次用乜太個姓來講乜野內容,好似佔中人士有個女人把聲似足呢個女人!有時間的人不妨搵下?
如果係政府咁樣做,咁泛民議員一早出來呱呱嘈啦!
而家香港電台公然做假但D議員一個都冇出聲!

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2015-9-18 08:39 AM 發表

看開D...
作法必自斃...時間問題
而家港台D人看到呢個貼,肯定就會把那些錄音通通刪除左啦!
到時改變做法,叫港台反共中堅分子個老婆老公假扮聽眾來電就好難查出來!

如果班友係真革命想中共下台,最少都要做到行得正企得正問心無愧,而家又要政府出糧吃阿爺的飯,又要搞見唔得光D小動作做假野,完全都沒半點光明正大,更何談流血奪權?

港台一早冇公信力,嗰啲phone in嘅所謂市民十居其九都喺自已友,嘥氣!

引用:
原帖由 papaj 於 2015-9-18 12:43 PM 發表
港台一早冇公信力,嗰啲phone in嘅所謂市民十居其九都喺自已友,嘥氣!
所有電話冧把  有晒記錄
是敵是友  一早就知

我由周融梁家永, 吳志森時代已開始聽

梁家永時還好, 佢走左之後, 簡直不知所謂....以前吳志森是真小人, 擺明車馬, 而定陳燕萍是偽君子, 扮中立, 背後搞小動作

唔怪得我爸爸打電話去咁多次,都係叫佢留電話,之後都係冇得接出街啦!大家自己打去試吓!

成日都係同一把聲.

不過而家比人踢爆左, 果個 "打手" 可能要失業了.

引用:
原帖由 阿聞 於 2015-9-18 06:55 PM 發表 成日都係同一把聲. 不過而家比人踢爆左, 果個 "打手" 可能要失業了.
仲有變聲電子產品!

引用:
原帖由 vvoy 於 2015-9-18 12:45 PM 發表

所有電話冧把  有晒記錄
是敵是友  一早就知
港台公式:
立場主持 + 立場嘉賓 + 立場聽眾 港台你玩哂啦~

只係一台反共、反政府嘅宣傳機器

我近一年來如果有時間, 都收聽香港電台傍晚的自由風,
我都覺得奇怪, 總是有一位音質獨特的女士, 即鵝公喉, 經常打電話發表反政府的意見,
而她每次發言, 都用不同姓氏, 但她的獨特聲線, 及說話語氣, 是扮都扮不了的,
曾經有聽眾打電話上節目投訴說多次打電話都不能接入出到街,
主持人卻誓神劈願說接電話的過程沒有篩選,
我沒有收聽香港電台的早晨節目, 原來呢位女士從早到晚都很[幸運]地可以經常發言,
我一早已想在香討時政版出帖講出呢個現象, 但因沒空出帖,
現今有師兄出帖踢爆香港電台的[公平, 公開, 公正],
最後一句送給香港電台 : 仆街啦 , 港台 !!!

引用:
原帖由 孔雀魚 於 2015-9-18 12:09 PM 發表
完全係做馬,那女人一定收左好多錢來做呢D眾多身份打去電台,又或者根本唔駛打就有專人撥通電話,告知佢今次用乜太個姓來講乜野內容,好似佔中人士有個女人把聲似足呢個女人!有時間的人不妨搵下?
如果係政府咁樣做 ...
有傳聞話肛黨,肛門黨果批議員助理,其中一個任務就係要打電話到電台"洗版"......

接電話果個,跟本就同佢地打籠通架啦.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]