• 瀏覽: 70,074
  • 回覆: 450
  • 追帖: 10
+3
香港電台 「打手」出沒注意?
https://youtu.be/f-rHTiXo18E
(一定要睇片 唔睇唔知咁過份)

有預設打手嘅,就唔好浪費聽眾時間,叫人留電話喺到等啦!

正反意見都應該要充份表達,叫聽眾留電話,任佢選接出街根本就係篩選!
(咁做就可以選之前啱意見嘅電話記低,下次打來再接出街,不斷製造民意。)
最近一次是9月12日的<星期六問責>,她又再「被幸運」地成為唯一可發言的聽眾。
公信力何在?

附件

Radio_Television_Hong_Kong_Logo.svg.png(8.82 KB)

Radio_Television_Hong_Kong_Logo.svg.png(8.82 KB)

我聽了幾拾年,現在已經變晒質……唉
一D都唔尊業,就算是綜合性娛樂節目都在宣揚本土意識,而且成班更是香討常客,令人失望。

一個字,冇!      

差唔多日日係港台 phone in 節目都聽到呢個女人把聲啦!

引用:
原帖由 廢青5毛 於 16-9-2015 21:30 發表
差唔多日日係港台 phone in 節目都聽到呢個女人把聲啦!
一早已知啦,只要有言論自由做擋箭牌就乜都得。
我地唔出聲投訴都係希望見到有唔同聲音存在,但唔該尊業少少唔好做假,唔好將娛樂節目變成政治爛gag場,聽到都好無㽼。

又話要無篩選 , 你玩哂啦香港電台!自己友圍威喂!

留意下,政府,中國,特首,官員…………等等出問題時,主持的語氣同心態!
留意,泛民主派,反對,學聯,民陣……………等等出問時,主持的語氣同心態!

其實可吾可以去申訴專員告q佢。話佢地做假。

可以呀!受到政府部門不公平對待,可以投訴。等李燦榮可以有藉口插班仆街。
引用:
原帖由 hinfan 於 2015-9-17 01:03 AM 發表 其實可吾可以去申訴專員告q佢。話佢地做假。

其實無所謂吧

泛民佔中後輸晒戰略

此班人掩耳盜鈴

越搞越傷

成日咁橋,多次在,星期六問責,得佢一個聽衆可以發言。一聽就知夾好哂!(片尾段好好笑)

中央台最有公信力,啊公認為可信的公信力。

係曾爵士於2010年“香港電台職能檢討"中
保留港台作為政府部門營運,放生第一次
去年宣佈亞視不續牌,政府不利用此次機會將亞視改姐為公營電視台,此為第二次放生
係政府太手軟,不狠狠出手,與人無尤

好似..聽講..冇左幾十年啦啵

主題標籤 #香港電台
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]