• 瀏覽: 70,035
  • 回覆: 450
  • 追帖: 10
+3

新上任的廣播處長梁家榮要做嘢喇,
要即時炒咗呢位過氣女聲線王,
再另外招請幾位男女配音員加埋電子變聲器,
咁就可以日日打電話上節目繼續插政府都冇咁易畀人踢爆,
真係好笑, 節目主持人日日都聽到同一把聲, 竟然都沆瀣一氣, 當聽眾係白痴,
有證有據的音頻錄音, 彰彰在目的造假民意, 政府需要澈底整治香港電台.

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2015-9-19 04:51 PM 發表

有傳聞話肛黨,肛門黨果批議員助理,其中一個任務就係要打電話到電台"洗版"......

接電話果個,跟本就同佢地打籠通架啦.......
接線生都係論班制, 唔同節目的接線生都唔係同一人,
呢位鵝公喉的女士竟然可以在早晚的節目都可以 phone-in, 日日都插政府,  
節目主持人都已經同佢夾定, 在節目中畀夠時間佢插政府, 即係整個香港電台都已經爛晒.

引用:
原帖由 長春二子 於 2015-9-19 05:27 PM 發表

呢位鵝公喉的女士竟然可以在早晚的節目都可以 phone-in, 日日都插政府,  
節目主持人都已經同佢夾定, 在節目中畀夠時間佢插政府, 即係整個香港電台都已經爛 ...
班接線生一聽到肛黨,肛門黨議員助理打黎就立刻插隊先啦....
之前都有試過,高官上電台果陣,有犯聞議員或其助理打上去.......

冇!真係冇!唔止香港電臺,所有香港嘅電臺都信唔過?你聽佢地主持人講嘅嘢同對照社會上嘅現實對比一下,你就會得出結論?

引用:
原帖由 長春二子 於 2015-9-19 05:17 PM 發表
新上任的廣播處長梁家榮要做嘢喇,
要即時炒咗呢位過氣女聲線王,
再另外招請幾位男女配音員加埋電子變聲器,
咁就可以日日打電話上節目繼續插政府都冇咁易畀人踢爆,
真係好笑, 節目主持人日日都聽到同 ...
聽眾都認到,主持真係無可能聽唔出。真係太過份。
如果真係大多數人都企係佢地個邊, 佢地根本唔洗請打手啦。
根本佢地就係知其實社會上唔係咁多人認同佢地,先要努力洗聽眾腦。

引用:
原帖由 bq2961t 於 2015-9-20 01:13 PM 發表

聽眾都認到,主持真係無可能聽唔出。真係太過份。
如果真係大多數人都企係佢地個邊, 佢地根本唔洗請打手啦。
根本佢地就係知其實社會上唔係咁多人認同佢地,先要努力洗聽眾腦。
我現在聽緊[自由風], 五分鐘前那位李女士照常打電話去插政府,
她刻意壓低聲線, 但她的鵝公喉聲音點扮都扮唔到, 呃唔到人.

只回你主題,

以後要記錄(她)打通次數,留俾呀鐘庭耀港大民調用,如果鐘庭耀肯的話……睇吓港台公信力有冇下降!

引用:
原帖由 長春二子 於 2015-9-19 05:27 PM 發表

節目主持人都已經同佢夾定, 在節目中畀夠時間佢插政府, 即係整個香港電台都已經爛 ...
我完全同意...................香港電台都已經爛晒......

更進一步的是政府太沒用了,付錢給狗狗咬自己.....

港台自由風, 唯一值得聽的, 就是星期五6:45pm後, 請資深傳媒人上來做嘉賓主持

立場客觀, 評論中肯....好多時, 聽得出陳燕萍有心引導佢地去批評政府或建制派, 但人地又唔聽佢支笛, 笑死

引用:
原帖由 middle-class 於 2015-9-17 07:35 PM 發表
支持RTHK!

支持RTHK shut down !.................支持造馬!

咁自編自導自演法,仲要每次都扮唔識個打手,真係可以頒個奧斯卡比兩個主持

言論自由-》等同可以偏頗同選擇性報導?

完全唔中立!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]