• 瀏覽: 11,604
  • 回覆: 70
提示: 違規內容已被屏蔽
一直都認為,任何條文,法律法規,什麼意識形態,道義等等,係巨大既利益面前,由其係牽涉到國家利益,都係一紙空文,只不過係比較邊個包裝得好睇

法律,只不過係比平民百姓同弱小國家守的

引用:
原帖由 華明 於 2015-9-1 06:33 發表
咁都作得出?真係算你囉?

佢冇老作, 當年共產黨的確有賣鴉片, 佢地叫"特貨".

種罌粟可以生產毒品,所以美國唔比其他人種,由佢自己種,十分偉大,
美國法律唔准在美國境內種罌粟,就去其他國家種,既可以保持自身乾淨,又可以指責其他國家,十分聰明有道德

美國係非常尊重法律罅的國家,
國內法唔準的, 就去其他國家做.
如虐囚, 需要虐待的, 就關係美國境外.

提示: 違規內容已被屏蔽
鴉片一D唔值錢

鴉片提煉成白粉 都唔係太值錢

鴉片提揀成白粉 ,運去 歐美日,入咗境 先至值錢!

係 原產地 最多只等於 當地糧價 3~5倍...

引用:
原帖由 NSAID 於 2015-9-1 12:39 PM 發表

證據呢?

引用:
原帖由 NSAID 於 2015-9-1 12:39 PM 發表

有無相? 師兄當年在現場?   

引用:
原帖由 不G道 於 2015-9-1 03:27 PM 發表
鴉片一D唔值錢

鴉片提煉成白粉 都唔係太值錢

鴉片提揀成白粉 ,運去 歐美日,入咗境 先至值錢!

係 原產地 最多只等於 當地糧價 3~5倍...
值錢與否是微觀經濟,有條微觀經濟問題幾有趣: 一個城市在大掃毒,隔籬城市的毒品會起價還是賣平了?

引用:
原帖由 ST6 於 2015-8-31 11:40 PM 發表

查一下美國法律好嘛???

差點忘記,版面不少人覺得美國人不會遵守法律!!

但美國法律是禁止種植罌粟...
法例唔比咪改囉
自己用點解唔係自己國家種
要走去人度種

為何不燒毀掉?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]