• 瀏覽: 73,560
  • 回覆: 321
  • 追帖: 3
《2015香港小姐競選決賽》圓滿舉行,由十優狀元1號麥明詩成為雙料冠軍,於231692總投票人數中,以166654票當選,力壓同樣是大熱的亞軍4號龐卓欣,季軍為9號郭嘉文。
麥明詩日前已滿有鬥心,在社交網站揚言:「我想要真后冠!」如願以償前,她先拔頭籌奪最上鏡小姐,並在表演環節中,跟男舞蹈員貼身熱舞。賽後麥明詩坦言:「諗咗好耐有呢一日,終於成真,好感動,仲係好緊張。」
23歲的麥明詩身高5呎4吋半,體重99.8磅,三圍32.5、22、33,她憑著「十優狀元」的身份,加上出眾的外貌,由參選港姐開始已被視為大熱。她的嗜好是唱歌、跳阿根廷探戈等,志向是成為一位賢良淑德的女性,為社會帶來正面影響。
亞軍4號龐卓欣於最後演說時講到哽咽,她在表演環節跟同樣修讀音樂的李璧琦以歌劇方式合唱《You Raise Me Up》,技驚四座。她賽後謂:「好似發夢未醒,過得好快,好唔捨得。」季軍9號佳麗郭嘉文亦謂仍似發緊夢,獲勝全靠以往淡定,表現最好一面。(攝影:譚志光)

https://hk.news.yahoo.com/十優狀元麥明詩-大熱膺港姐冠軍-152300447.html

冇得輸 ...

我都有份投俾佢架

一號和四號係膽,三甲必入

很多年未見過咁高質素的香港小姐,麥明詩真正美貌與智慧並重
據報她是港大法律系畢業 英國劍橋法律系畢業 ..好勁 !

又係平胸怪
果然係香港既代表

引用:
原帖由 judylam651 於 2015-8-31 12:41 AM 發表
很多年未見過咁高質素的香港小姐,麥明詩真正美貌與智慧並重
據報她是港大法律系畢業 英國劍橋法律系畢業 ..好勁 !
你估香港人真係豬咁春咩,邊個好邊個有料大家都識。如果由香港人一人一票去選特首,你以為理工HIGH DIP仔呢D咁既料可以選到咩,緊係選港大法律系D大狀啦

引用:
原帖由 毛理求屍 於 2015-8-31 12:50 AM 發表

你估香港人真係豬咁春咩,邊個好邊個有料大家都識。如果由香港人一人一票去選特首,你以為理工HIGH DIP仔呢D咁既料可以選到咩,緊係選港大法律系D大狀啦
嗱老老實實,先不論政治立場,梁麗幗都係港大法律系.....點咁緊係選得落手 ? ..

引用:
原帖由 NeroKaSa 於 2015-8-31 12:44 AM 發表 又係平胸怪果然係香港既代表
平胸係港女特徵

佢可5可以比張梓琳咁環姐/世姐有P, 或者W埋??

造馬啦,發肉不良!
成班佳麗個個粧淡到死,
只得麥明思對眼化得濃及深色!
無線選佢貪十優名氣啫!!!

素顏麥明詩都好靚下喎 ..

引用:
原帖由 judylam651 於 2015-8-31 12:54 AM 發表

嗱老老實實,先不論政治立場,梁麗幗都係港大法律系.....點咁緊係選得落手 ? ..
咁理工仔去選香港先生你又選得落手咩

她憑著「十優狀元」的身份,加上出眾的外貌

出眾的外貌?

引用:
原帖由 毛理求屍 於 2015-8-31 01:20 AM 發表

咁理工仔去選香港先生你又選得落手咩
選美,選美,梗係美貌先決條件,出身名校係錦上添花啫
香港先生孫興 大陸仔連理工仔都唔係,身型高大樣子唔錯好型仔架當年

不錯的女女呀!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]