• 瀏覽: 12,829
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Visita 於 2015-8-29 05:38 PM 發表 講童話? 天真無牙的小朋友!   
你唔係以為“朋友”係講緊人與人之間嘅“友誼”下嘛?   

唔怪之得中國成日比“盟友”契哥搵老襯

引用:
原帖由 yc0688 於 2015-8-29 10:23 發表 如果俄國不值得交往就沒有值得交往的了,起碼俄國沒有象美國將中國的釣魚島、琉球群島,交給日本咁卑鄙無恥了。
呢樣唔關美國佬事
問凱伸公啦

[ 本帖最後由 星海揚帆 於 2015-8-29 06:46 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 y2k2 於 2015-8-29 05:58 PM 發表

你唔係以為“朋友”係講緊人與人之間嘅“友誼”下嘛?   

唔怪之得中國成日比“盟友”契哥搵老襯

傻仔,中國咁容易比俄羅斯揾笨?
俄羅斯宜家仲有能力可以同中國玩反水?
中國現在在東海有油田,遲D在南海再開油田,到時邊個會契哥先?磚家

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2015-8-29 06:45 PM 發表

呢樣唔關美國佬事
問凱伸公啦
係國民黨當時仆街唔去接收個��,蔣該死當時主力集中打內戰,咁仆街既政黨最后受到了報應

引用:
原帖由 hklipfong10 於 2015-8-29 06:47 PM 發表

傻仔,中國咁容易比俄羅斯揾笨?
俄羅斯宜家仲有能力可以同中國玩反水?
中國現在在東海有油田,遲D在南海再開油田,到時邊個 ...
中東沙特      採油成本         8美元

伊朗/伊拉克 採油成本  20~40美元

俄羅斯         採油成本 40~60美元

淺水油田      採油成本  50~60美元

深水油田      採油成本 60~80美元

北極海上      採油成本  100~120美元

宜家 東海油氣田 係愈採愈蝕錢!

資料來源?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2015-8-29 08:16 PM 發表
資料來源?

自己網上搵啦!

呢D基本野

PS: 唔通 人哋 打 食飯荷屎, 你都要資料來源?

引用:
原帖由 highbury64 於 2015-8-30 01:19 AM 發表
東海油氣田豈不是好on 8+1
唔可以答你呢個問題!

否則

捭 人 圍死!

引用:
原帖由 highbury64 於 2015-8-30 01:19 AM 發表
東海油氣田豈不是好on 8+1
其實世界上有部份油田,會因油價下降而停工,停產.因為無理油今做,賣一升輸兩升.所以係外國design 油井的ENGINEER,都是計鍾.

引用:
原帖由 samlum 於 2015-8-30 01:30 AM 發表
東海油田係可以變成軍事據點,蝕唔起咩
C兄,對小菊洗乜咁認真,佢要狗噏未由佢囉

引用:
原帖由 potato_biscuit 於 2015-8-30 04:04 AM 發表

C兄,對小菊洗乜咁認真,佢要狗噏未由佢囉

東海 油田 大約 可開採石油 32億桶 ,係國內來講唔算大油田.
宜家開採, 大約每開一桶, 就蝕 15~20美元 吧?

中日美 3國 都有評論, 東海油氣田問題 係 意氣面子 之爭!

引用:
原帖由 不G道 於 2015-8-30 04:48 AM 發表
東海 油田 大約 可開採石油 32億桶 ,係國內來講唔算大油田.
宜家開採, 大約每開一桶, 就蝕 15~20美元 吧?

中日美 3國 都有評論, 東海油氣田問題 係 意氣面子 之爭!
認同G兄講法,其實類似老虎會響自己地盤痾咮咮mark 地盤咁,志在落日本面

引用:
原帖由 potato_biscuit 於 2015-8-30 05:01 AM 發表

認同G兄講法,其實類似老虎會響自己地盤痾咮咮mark 地盤咁,志在落日本面

類似 德國鐵血首相俾斯麥 陰濕濕 引人先出手果招

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]