• 瀏覽: 44,395
  • 回覆: 876
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 toledo 於 2015-8-28 01:42 PM 發表
房屋署近月在公屋雷厲「搜狗」,不少狗主為保蝸居被迫棄狗。有屋邨狗主在網上吐苦水,雖然知道在公屋養狗會被扣分,但養狗已成不少港人的生活習慣,「唔明點解要趕盡殺絕」,質疑當局是否想迫死狗主。一個動物 ...
刁民???咁如果話得刁民,咁唔該話埋入晶片的機構啦....你話死晒,但佢地仲幫主人入晶片喎,

引用:
原帖由 【Mr.Pong】 於 2015-8-28 04:03 PM 發表
刁民???咁如果話得刁民,咁唔該話埋入晶片的機構啦....你話死晒,但佢地仲幫主人入晶片喎,
搭句口,
問題不是唔準養狗,係唔准在"公屋"養狗.
你植晶片既係狗場漁護,人地點知你係公屋養,定有個半山萬尺花園,
九唔搭八

引用:
原帖由 andylojy 於 2015-8-28 03:58 PM 發表
你叫政府同你裝修咗間屋未呀?

支持房署大力打擊

樓宇倒塌 咩香港咁落後?仲唔關政府管理事?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2015-8-28 01:45 PM 發表
支持嚴打!

要養狗嘅話,大把公契可容嘅樓可選擇,無必要為小數人再去特別處理。  
支持!

香港居住環境係好狹窄同稠密, 仲養狗影響人

有公屋住仲唔心足走去養狗

房署應該發現住戶養狗就收返間公屋

咁有錢養狗使乜住公屋??

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-8-28 03:53 PM 發表

養狗公係為了滿足自己性慾,養細狗來做乜?

咁講啦,唔講公屋先,其實如果唔影響到人的話,咁點解唔可以養?問題宜家好多私樓都唔可以養,我覺得應該要做到主人要攞牌先,如果主人可以做到保持衛生同唔影響人的話。大家攞個平衡啦,有時啲狗隻的確可以帶比人歡樂,利申我以前有養狗,宜家冇養

成班自私撚,自己違規養狗仲聲大夾惡

香港文代攪成咁,遲早一大班年青人走出來食大麻合法化

支持公屋嚴打養狗

引用:
原帖由 火爆判官 於 2015-8-28 05:12 PM 發表
成班自私撚,自己違規養狗仲聲大夾惡

香港文代攪成咁,遲早一大班年青人走出來食大麻合法化

就嚟打劫殺人都可以酌情處理,簡直無法無天。

公屋d狗唔知有無含鉛呢?如果有,洗唔洗同佢驗有無鉛毒呀。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2015-8-28 14:38 發表
記住嚴打埋長毛呢隻廢柴狗!
最好拎埋去人道毀滅!

同意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]