• 瀏覽: 1,390
  • 回覆: 26
引用:
原帖由 eellii 於 2015-7-31 10:46 PM 發表

阿嬋去多謝前特首發展教育產業囉,九龍靚地俾晒大學做宿舍教學樓,上去大陸用獎學金吸引內地狀元,老實講真係唔好,學位多左帶協香港咁鬼多二打六廢青又有得讀大學,書唔讀做搞屎棍。

http://n2.hk/d/ima ...
獎學金???玩咩???有幾多個?

個個自費嚟,仲要 drop out % 比香港人高!

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2015-7-31 09:13 PM 發表
有人一直鬧大陸
不過就住係深圳

佢只識話人,卻時常逆風吐痰,話人反而話番自己。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2015-8-1 12:53 AM 發表

佢只識話人,卻時常逆風吐痰,話人反而話番自己。
有人一直讚大陸有言論自由,但發表意見就去香港討論區!

久不久入去大學食LUNCH系咪會令自己覺得年輕D架? 想當年? 我諗唔到點解要特意去大學食LUNCH...

理樓主都多餘,得閒無事發謬論呃分。以樓主這些高智慧高學歷人士,沒有什麼是不明白的。

引用:
原帖由 ed_fubes 於 2015-8-1 05:19 AM 發表
  久不久入去大學食LUNCH系咪會令自己覺得年輕D架? 想當年? 我諗唔到點解要特意去大學食LUNCH...
正一懵丙,有學生證、校友證,甚至有d唔駛證,係斯文人,都可以入去食,美x食品 or 大xx食品,八折價錢。

仲有,你唔會去 seminar 架?咁去 seminar, 中場食 lunch, 你係咪要坐車出市區食,食完再反去下半場?

引用:
原帖由 glycine 於 2015-8-1 11:20 發表

正一懵丙,有學生證、校友證,甚至有d唔駛證,係斯文人,都可以入去食,美x食品 or 大xx食品,八折價錢。

仲有,你唔會去 seminar 架?咁去 seminar, 中場食 lunch, 你係咪要坐車出市區食,食完再反去下半場? ...
我系話諗唔到點解要特登入去大學食.  我又唔系現屆學生點會有學生證.  

AUNTIE仲有學生證? 你唔會好似之前單野感, 個女人用長者八達O, 仲要有兩張假學生證系銀包, 卑人判左坐監.

樓主夠鐘食藥,記住每日三次每次紅黃黑白藍各一粒,準時覆診!!

引用:
原帖由 glycine 於 2015-7-31 09:25 PM 發表
自從大陸人d仔女自費來香港讀書,就拖低左香港大學d英文水準!

Professors 改考試卷,真係冇眼睇,真係估佢唔到,搞到我地d嘥銀子底,d英文突然變左好好!

Return home card 發明者應該係大陸學生。

引用:
原帖由 ed_fubes 於 2015-8-1 12:43 PM 發表

我系話諗唔到點解要特登入去大學食.  我又唔系現屆學生點會有學生證.  

AUNTIE仲有學生證? 你唔會好似之前單野感, 個女人用長者八達O, 仲要有兩張假學生證系銀包, 卑人判左坐監.
原來你唔知 open u 學生證永久有效?
又唔知有 alumni card?

你真係有好令人驚訝嘅見識!

引用:
原帖由 taidy2 於 2015-8-2 01:22 AM 發表
Return home card 發明者應該係大陸學生。
根據呢到某d五毛理論,呢個一定係蝗後!

引用:
原帖由 AngryKK 於 2015-8-1 11:26 PM 發表
樓主夠鐘食藥,記住每日三次每次紅黃黑白藍各一粒,準時覆診!!

你嗡乜野,紅黃白呀?你係咪有妄想症呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]