• 瀏覽: 1,290
  • 回覆: 15
由學生自行請正副校長、教授、講師、招生、勸捐等…自負盈虧,以香港呢班咁有質素條件,既可讀書又可學做生意,話唔埋咁,會成為全世界ㄧ流學府,全世界學生趨之若鶩咁來香港讀大學,一舉三得有得諗架!

《長相思》張耑

聚是緣,散是緣,緣滅依然舊夢存。再修同渡船。
愛也癲,恨也癲,往事何時盡化煙。寄情詩百篇。
引用:
原帖由 zhangduan 於 2015-7-31 03:28 PM 發表
由學生自行請正副校長、教授、講師、招生、勸捐等…自負盈虧,以香港呢班咁有質素條件,既可讀書又可學做生意,話唔埋咁,會成為全世界ㄧ流學府,全世界學生趨之若鶩咁來香港讀大學,一舉三得有得諗架!
何止有得諗呀,到時佔中三佬,葉建源及陳文敏肯定成為最先被批閗的一批老野

舉腳贊成..
筆個佢地係咪要先摘枝幾百億俾番納稅人至可以洗用現有校園呢

引用:
原帖由 zhangduan 於 2015-7-31 03:28 PM 發表
假如不用政府撥地撥款 ..... 的話 , support

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2015-7-31 04:03 PM 發表
舉腳贊成..
筆個佢地係咪要先摘枝幾百億俾番納稅人至可以洗用現有校園呢
免息分30年還又點話,香港未來棟樑wor!

引用:
原帖由 vanga 於 2015-7-31 04:08 PM 發表

假如不用政府撥地撥款 ..... 的話 , support
現有校址每年除交補地價及tax外,政府再不資助,點睇?

咦!冇黃衞兵support wor!唔通冇信心唔work!

引用:
原帖由 zhangduan 於 2015-7-31 05:37 PM 發表 現有校址每年除交補地價及tax外,政府再不資助,點睇?
你自己去申請塊地開新校就係啦

學生轉校唔撚讀咪係

反正佢老味生逢亂世, 去學整炸彈咪仲實際

上莊嘅學生究竟有幾多人唔使留級?畀個會長入校委都畀多咗。

引用:
ching好似話有玄機咁,其實點work,班黃傘兵讀完都冇人請,點會有人出咁多錢比佢地教飛架,大學等摺埋喇

引用:
原帖由 thou 於 2015-8-1 08:01 AM 發表 ching好似話有玄機咁,其實點work,班黃傘兵讀完都冇人請,點會有人出咁多錢比佢地教飛架,大學等摺埋喇
所以講大既基業名聲就要俾班WC9敗佐佢

引用:
原帖由 thou 於 2015-8-1 08:01 AM 發表

ching好似話有玄機咁,其實點work,班黃傘兵讀完都冇人請,點會有人出咁多錢比佢地教飛架,大學等摺埋喇
哈…客家佬舞麒麟,釘釘釘,遲釘早釘,港大遲早都釘,現今校委會個個有頭有面,釘咗好冇飛屎,不如俾班黃傘兵釘咗間大學,ㄧ來可保顏面,二來全世界都知黃傘兵幾咁有質素,奉勸班校委老嘢個個學袁醫生咁有遠見。

Good idea! 只要不用納稅人血汗錢,你咪試下。睇下請唔請到一流人才,睇下有無高水準學生讀?

引用:
原帖由 dogdogchiIV 於 2015-8-1 08:41 AM 發表

所以講大既基業名聲就要俾班WC9敗佐佢

最好敗埋其他大學

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]