• 瀏覽: 1,264
  • 回覆: 12

盧的主診醫生指,盧入院時右膝刀口附近有擦損及腫脹。盧寵茂的軟組織受傷,包括韌帶、半月板,估計要一兩個月時間康復,並接受物理治療。盧暫時要以拐杖輔助,待消腫退安排做手術。

http://news. memehk. com/posts/9241

垃圾港大學生!

人地自己話唔係學生推佢,垃乜圾?

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-30 09:47 PM 發表 人地自己話唔係學生推佢,垃乜圾?
垃圾係班大學生當時話人插水,現在證明咗係真傷。第一:見人受傷唔係立即關心受傷情況,反而要話人插水。第二:唔理人地受傷,依然阻止人離開送院。單這兩點就足可以話佢地係垃圾。再者,現在連醫生報告都出埋,都唔公開道歉,就更證係垃圾啦。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2015-7-30 09:56 PM 發表

垃圾係班大學生當時話人插水,現在證明咗係真傷。第一:見人受傷唔係立即關心受傷情況,反而要話人插水。第二:唔理人地受傷,依然阻止人離開送院。單這兩點就足可以話佢地係垃圾。再者,現在連醫生報告都出 ...
而家證明受傷,但當事人自認唔係學生導致,根本無人知究竟傷勢點嚟,係無意碰撞,定係有心自殘?

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-31 12:11 AM 發表

而家證明受傷,但當事人自認唔係學生導致,根本無人知究竟傷勢點嚟,係無意碰撞,定係有心自殘?
盧生先係鏡頭下插水,再在救護車上用超能力逃過救護人員雙眼自殘
而且選自己的舊患下手,令自己要忍受超過一個月的痛楚和有機會無法永久痊癒的風險,
最後卻宣佈與學生無關,那究竟他當初為何要插水自殘?屈李國章?
不過既然民主人士和學生說他插水,他肯定有插水,所以以上推論完全符合邏輯。

我只有一個問題,
閣下思辯能力如此強,有興趣轉發自己的推理去笑話版嗎?

引用:
原帖由 王者的殞落 於 2015-7-31 04:18 AM 發表

盧生先係鏡頭下插水,再在救護車上用超能力逃過救護人員雙眼自殘
而且選自己的舊患下手,令自己要忍受超過一個月的痛楚和有機會無法永久痊癒的風險,
最後卻宣佈與學生無關,那究竟他當初為何要插水自殘?屈李國 ...
我由頭到尾都冇話過佢插水喎,我話佢「自沉」,可能係舊患復發自己訓低。

事實就係唔關學生事。

看以上回應,令我想起建制派失敗,沒投政改讚成票,事後有支持者講這是特意,中央部署,是不顧現實的。

但現在有醫學報告,也可以講成自殘,又是另一種不顧現實。

香港現在就是欠了一個公正,有承擔的政治人物,團鐵。

利申:不認同港大校委會決定,但更不同意學生會手法,事後態度!

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-31 00:11 發表 而家證明受傷,但當事人自認唔係學生導致,根本無人知究竟傷勢點嚟,係無意碰撞,定係有心自殘?
佢無話唔係
佢祗係話唔知道咁發生
件事如果班學生目無法紀導致
所以維持原判

算把啦

香港人只要改圖好玩先有人理

講真相??你俾人插兩刀都關人

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-31 04:20 AM 發表

我由頭到尾都冇話過佢插水喎,我話佢「自沉」,可能係舊患復發自己訓低。

事實就係唔關學生事。
真係冇得救唔通係記者踼佢?
電視訪問盧醫生話:唔清楚邊個踼佢
冇話唔關學生事,你嘅思維真係插水

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-31 00:11 發表

每個人都有對事件唔同既睇法/評論/立場, 呢個都系正常.  但系為左證實自己既說法系岩既就亂改當時人說話既意思, 好似唔系甘岩啵.  當時人根本無確認或否認系咪學生所為.

引用:
原帖由 caledis 於 2015-7-30 09:47 PM 發表
人地自己話唔係學生推佢,垃乜圾?
caledis 有無盧醫生話 " 唔係學生 ... " 的說話看看 ?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]