• 瀏覽: 49,301
  • 回覆: 322
  • 追帖: 9
湖北荊州最大的商場安良百貨,前日(26日)發生扶手梯“吃人”事故,30歲少婦向柳娟慘遭絞死,她在最後一刻奮力抱起3歲兒子,救回兒子一命。

有關視頻於週二晚上在中國網上廣傳,畫面顯示的時間為慘劇發生前5分鐘,當時2名商場職員發現扶手梯的蓋板有異,更險踏空墮下,驚魂甫定後,曾伸腳測試,證實蓋板不穩固,但未有按停扶手梯或指示巿民勿使用。

其後少婦向柳娟帶著約3歲兒子乘故障扶手梯往上,當時有職員站在樓層大叫:“哎,這個有問題。”但仍未有按動緊急掣。

到向婦抱著兒子踏上扶手梯蓋板,隨即踏空下墮,她奮力把兒子抱起拋前,自己卻被扶手梯“吃掉”,整個人沒落跌台下,數小時後被救出,當場證實死亡。

事發後,內地網民已猜測扶手梯早有問題,現時事發前短片曝光,證實有關說法屬實。

0:08 開始睇
https://www.youtube.com/watch?v=mK2HumSwRnE

source: http://news.sinchew.com.my/node/435877

佢自己都爭D跌落去啦! 都仲比人上電梯, 係唔係痴架!!告佢地謀殺啦!

如果我忘記了你的笑容.............
人禍...R.I.P.

可唔可以告佢殺人 痴線

係大陸, 9 成既人都係冇安全意識 , 尤其是女人... 此外, 尼D識員亦五夠膽係問題上做任何 "決定"...

引用:
原帖由 terryleung365 於 2015-7-29 11:09 AM 發表
人禍...R.I.P.
x2

點解唔停左佢?RIP,一個好媽媽

明知有事仲俾人行

引用:
原帖由 .大陸仔. 於 2015-7-29 11:20 AM 發表
大陸...沒救了...

x2

唔好以為大陸人個個都咁醒。好多人冇城市人應有思維架。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2015-7-29 11:09 AM 發表
人禍...R.I.P.
X4

提示: 違規內容已被屏蔽
2個死白痴拉去斬

謀殺案

咁醒唔洗做實蕉啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]