• 瀏覽: 1,917,561
  • 回覆: 2,657
  • 追帖: 32
+368
引用:
原帖由 toledo 於 17-6-2016 09:44 AM 發表
有人冒充版主叫 HYACINTH2015係新聞討論區執法,但新聞區各子板塊無一版主叫 HYACINTH2015?
就算佢係來自其他討論區版主,佢有權過嚟新聞區執法嘅咩?
而佢無睇清楚版規每個字而錯誤執法喎!點睇呀真版主?
可否copy條link來跟進?

如果不停指控其他會員收錢出post
可唔可以舉報?

有人對號入座   真經典!

引用:
原帖由 sosialwong 於 2016-6-20 12:18 PM 發表
asho112你解釋 邊個係標籤字眼?

認真,我都想知

竟然對因英勇救火救民而殉職嘅消防員咁嚟惡意誣蔑、惡意中傷、惡意誹謗、惡意抹黑、惡意詆毀,完全超越道德底線嘅咁喪心病言綸

若檢舉後都只係刪帖,會令有良知嘅人相當失望,呢啲咁完全超越道德底線嘅咁喪心病嘅會員,係咪應永禁佢所有account

http://news.discuss.com.hk/viewt ... page=8#pid443678778
此link內之帖子#110,會員“sunsunsunching(UID 5768896)”

引用:
原帖由 天外有天slh 於 2016-6-27 01:52 PM 發表
竟然對因英勇救火救民而殉職嘅消防員咁嚟惡意誣蔑、惡意中傷、惡意誹謗、惡意抹黑、惡意詆毀,完全超越道德底線嘅咁喪心病言綸

若檢舉後都只係刪帖,會令有良知嘅人相當失望,呢啲咁完全超越道德底線 ...
以上喺此投訴主題之帖子#848所作出嘅投訴,我早已喺該帖子按檢舉,亦有多個版主睇過檢舉,但卻到而家睇過檢舉嘅多個版主,都一直由得佢,竟然一直由得嗰個對殉職消防員幸災樂禍、誣蔑、中傷、詆毀嘅帖子一直存在,亦一直冇對嗰個會員有任何處分

http://news.discuss.com.hk/viewt ... page=8#pid443678778
以上link之帖子#110

續上面兩個投訴帖子,此人“sunsunsunching((UID 5768896)”對為救四級大火而殉職嘅消防員,竟然作出喪心病狂地幸災樂禍之言,完全超越哂道德底線,令有良知嘅版友及有良知嘅瀏覽者極度憤怒,此人早應被永禁

原本嘅帖子內容

但版主ahso112不但冇永禁佢,仲亦冇禁佢言亦冇扣佢分,仲俾佢自己更改帖子內容,咁都得

但此人卻不但冇修改佢對為救四級大火而殉職嘅消防員嘅喪心病狂幸災樂禍之言,仲改為對為救四級大火而殉職嘅消防員,作出更加喪心病狂幸災樂禍之言,請其他版主以良知嚟再處理

投訴會員天外有天

天外有天為謀一己之私 經常濫用投訴機制打擊異見會員,多次將非版規範圍管轄之內的芝麻小事都呈報上來,並竭力顛倒是非,極盡混淆視聽之能事,更慫恿版主「永禁」異己,以達到其激進親共保皇政治目的 ..... 例如投訴會員 「沒有良知、喪心病狂,幸災樂禍、誣蔑、中傷、詆毀.....」... 會員是否有「良知」、是否「喪心病狂」... 那是會員個人修養問題。換句話說 那是個別會員的私事,並不屬於版規與版主管轄範圍之內,只要不觸犯版規便可,更難道天外有天就極具「良知」不成?

本人懇請版主明察,不要聽信宵小諂媚之言,以致誤判莽罰無辜會員,並把天外有天訓斥一頓 以示警戒。古語有云「上天有好生之德,大地有載物之厚,君子有成人之美 ...」我絕對不會那麼黑心 慫恿版主把他禁言的,其實 以天外有天在論壇的平素行為,版主們應該心裡有數矣! 多謝!

引用:
原帖由 RagingFlames 於 2016-6-28 06:58 AM 發表

投訴會員天外有天

天外有天為謀一己之私 經常濫用投訴機制打擊異見會員,多次將非版規範圍管轄之內的芝麻小事都呈報上來,並竭力顛倒是非,極盡混淆視聽之能事,更慫恿版主「永禁」異己,以達到其激進親共保皇政治目的 ..... 例如投訴會員 「沒有良知、喪心病狂,幸災樂禍、誣蔑、中傷、詆毀.....」... 會員是否有「良知」、是否「喪心病狂」... 那是會員個人修養問題。換句話說 那是個別會員的私事,並不屬於版規與版主管轄範圍之內,只要不觸犯版規便可,更難道天外有天就極具「良知」不成?

本人懇請版主明察,不要聽信宵小諂媚之言,以致誤判莽罰無辜會員,並把天外有天訓斥一頓 以示警戒。古語有云「上天有好生之德,大地有載物之厚,君子有成人之美 ...」我絕對不會那麼黑心 慫恿版主把他禁言的,其實 以天外有天在論壇的平素行為,版主們應該心裡有數矣! 多謝!
1. 多年以來,多個版主曾因會員嘅留言嚴重超越道德底線,而永禁過多個會員,其中包括對大型天災嘅受害家庭幸災樂禍、對男女童作出慫恿性侵犯嘅言論、對救人而犧牲嘅英魂幸災樂禍、對為救子女而犧牲自己嘅母親,因佢係大陸人而幸災樂禍........以上呢啲都被版主永禁,可以問吓一眾版主,香討唔係高登,香討係有人性嘅論壇

2. 咩對因救四級大火而英勇犧牲嘅消防員作出幸災樂禍之言係芝麻綠豆小事咩????!!!!!

3. 嚴重超越道德底線與政見無關

在網上發表一些幸災樂禍言論..
仲要係人命...
香港人幾時變得咁涼薄...唉!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 sosialwong 於 20-6-2016 12:18 PM 發表
asho112你解釋 邊個係標籤字眼?

可否copy條link會較易跟進,thanks

引用:
原帖由 patita_again 於 20-6-2016 02:27 PM 發表
如果不停指控其他會員收錢出post
可唔可以舉報?
要視乎個別情況,
是自言自語,還是抽水性質,或針對會員去駡而定。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]