• 瀏覽: 1,917,556
  • 回覆: 2,657
  • 追帖: 32
+368
香港及世界新聞討論版意見區及投訴區
隨著連月跟大家的溝通,當中包括管理上及版規修改的意見,而更新的版規及特別需要注意的事項亦置頂於本版區,望大家能仔細閱讀並遵守有關規則,版內和諧及理性的討論風氣有賴會員的支持及合作。

為了進一步及持續得到會員的意見及反映,設立了這個公開平台給大家發表,不論是對更新的版規、版區內的情況、違規的帖子/主題、版主處理不當的投訴或者對會員的投訴等,也可於這個主題內發表,但請大家留意以下事項:

• 請詳細說明有關的意見,盡量附上有關的理由或理據,好讓版主能盡快作出跟進。
  • 如發表的內文屬於投訴類型,除本版版主、樓主以及被投訴會員/版主之外,其他會員一概不得回覆,違規者可會扣分,我們並會將該回覆直接屏敝或刪除。
  • 一些意見及投訴可能需要較長的時間來處理,請各會員耐心等待版主的回覆。
  • 如有會員刻意濫用此版資源甚至搗亂生事,可會被扣分甚至即時禁言。

只怕我自己會愛上你也許有天會情不自禁想念只讓自己苦了自己愛上你是我情非得已
備用

備用

版主又辛苦了

對於一D屢次勸喻而不聽的人,兼且之前已有警告,基本上不再需要姑息了

面係人地俾,架係自己丟

支持版主嚴正執法,撥亂反正

以下此主題,本來樓主係以時評link而非時事新聞link,嚟第N次開違規主題(呢個樓主歷年來開違規主題之多,可謂破盡時事新聞版記錄,版主們應有記錄)

之後以下此主題嘅樓主改咗以「壹週plus」嘅link喺帖子#1,「壹週plus」link係雜誌link,而非報章嘅時事新聞link,完全違反喺時事新聞版開主題嘅守則

主題名:「民建聯中建千絲萬縷 隨時變政治炸彈
http://news.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=1

投訴  阿聞25# 惡意議論會員

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24900508&page=2

"有哂解釋你都唔明港大民調的古惑地方, 你中學的數學老師會好傷心."

**其實如此議論會員係咪冇犯版規呢?因早前已檢舉但沒回應,thx

可接受

已跟進

引用:
原帖由 socialwong 於 2015-7-17 12:05 PM 發表
可接受
順帶一問,張貼改圖(即係以虛假改圖假證據嚟嫁禍當事人)有否違規???

引用:
原帖由 被監控會員253 於 2015-7-17 11:47 AM 發表
投訴  阿聞25# 惡意議論會員

http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24900508&page=2

"有哂解釋你都唔明港大民調的古惑地方, 你中學的數學老師會好傷心."

**其實如此議論會員係咪冇犯版規呢?因早 ...
政治人物被議論係平常事..
用佢有病的家人做文章..
算唔算無恥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]