• 瀏覽: 46,650
  • 回覆: 432
  • 追帖: 3
好人難做

我唔認為佢係想出位,出位搏做明星咩?我覺得佢自覺過來人,明白果種傷同痛,所以希望分享同幫到相同情況既人。不過,其他Ching講得岩,好多傷者未接受到。而家佢咁去反而會令好多傷者擔心自已日後變到佢咁,會失去求生既意志。反效果會比較多。

唔好講抽唔抽水問題先啦,咁佢來到咁為算囉...........

傳教大撚晒

真係唔應該去

引用:
原帖由 greywood 於 2015-7-2 01:27 PM 發表
我唔認為佢係想出位,出位搏做明星咩?我覺得佢自覺過來人,明白果種傷同痛,所以希望分享同幫到相同情況既人。不過,其他Ching講得岩,好多傷者未接受到。而家佢咁去反而會令好多傷者擔心自已日後變到佢咁,會失去求 ...
佢個乜乜會在搵食. 但無人指出佢果會做個乜好事

佢想幫忙係可以理解
但佢地依家係心靈最脆弱既時候,尤其是連塊面都燒傷既,佢地都知自己個樣唔會好似未出事前既模樣
但你貿貿然咁出現喺佢地面前,可能會有反效果

有記者都問過Selina會唔會探傷者,佢都有講自己雖然你過來人,但依家情況唔係好適合現身醫院......

其實佢想去台灣之前,我覺得要先問左傷者家屬既意願先會比較好

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2015-7-2 12:58 PM 發表
其實呢位張生如果無接受過訓練,
單系以過來人身份就真系唔應該去。
聞說佢都有接受過輔導之類嘅訓練,

不過, 在下都係覺得, 佢唔係好適合去

而家應該搵班韓星去探望傷者

我覺得張生不是明星,又不是政治人物,無須搏出位,但是現時就去探問就時間不吻合了

引用:
原帖由 Morningsky 於 2015-7-2 12:57 PM 發表
想話俾D傷者知佢地第時都會好似呀張生咁既樣咩?如果我係傷者我一定會趕佢走,已經身心俱痛你呀張生仲要走黎搏宣傳
無錯!

引用:
原帖由 vbulletin 於 2015-7-2 01:42 PM 發表
而家應該搵班韓星去探望傷者
同意, 畀傷者有更大希望

傷者見到佢, 即係等於有塊鏡照到自己未來個樣, 你叫傷者如何面對???

見到佢咁既樣,

班妹妹仔以為自己以後都會變到佢咁既樣,

走去自殺都唔出奇,

不如張先生介紹佢個心理醫生俾佢地仲實際。

張生其實係一場好心。幫傷者家人渡過難關。只是估唔到網絡界有多角度思考

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]