• 瀏覽: 33,603
  • 回覆: 425
  • 追帖: 6
這個世界有一類人

做什麼事情都沒有人注視你

唯有說歪理去惹人注意

真可憐

[ 本帖最後由 脆皮乳豬仔 於 2015-7-2 07:57 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

樓主打壓自由不要得
如果你覺得佢意見不合,可以不看!但有目的地轉載及公開他人資料,就是不合法地去公審!

引用:
原帖由 兼職賭波大學生 於 2015-7-2 04:47 發表 出得黎玩,咁唔小心,唔怪得人
即係你同呢條友一樣咁腦殘

引用:
原帖由 兼職賭波大學生 於 2015-7-2 07:31 AM 發表
咁你解釋下海灘點解要人救生員,
解釋下點解過關有安檢,
解釋下點解扑野要帶袋,
你事後可唔可以同你條女講,妖!咩你咁撚易有架,知我就唔撚吊你啦, 你估我知道唔戴袋中出你會有b仲有無人會吊你呀娜!!(▔∇▔ ...
咁你解釋下出街點解唔著避彈衣
解釋下點解揸車唔戴安全帽
你出街無端端比人開槍射,跟住個警察同你講妖!你出街做咩唔著避彈衣呀,而家你死撚左啦,有早知,無乞衣啦,事後諸葛係人都識,除非你話你日常生活成撚日見到有塵爆既咁避免到好正常,咁而家個情況係咪先,出事果班主要咩人先

唔講道理,玩人身攻擊
你真下流

個問題唔係粉塵,係狂歡

引用:
原帖由 resort2 於 2015-7-2 05:13 AM 發表
凡叫八仙地方小去為妙
少留意這次意外, 昨天才知道原來是在眾仙之名面前興祝這種主題, 無言.

十分認同

引用:
原帖由 tpurple.h 於 2015-7-2 08:13 AM 發表

塵爆好似係台灣唔係第一次
而且台灣呢d派對係成日出事,一年都幾單新聞
但街上無啦啦中槍一年都聽唔到一單
傷者值得可憐,出意外人人都唔想
但冇人出黎講下,教下大眾出黎玩要都諗下安全風險
呢d事情只會永無休 ...
同意,

而且這類慶祝, 是否似刀鋒戰士第一集裡美國地下慾場灑血那幕?美國又輸出了他們的腐敗文化了.

引用:
原帖由 tpurple.h 於 2015-7-2 08:13 AM 發表

塵爆好似係台灣唔係第一次
而且台灣呢d派對係成日出事,一年都幾單新聞
但街上無啦啦中槍一年都聽唔到一單
傷者值得可憐,出意外人人都唔想
但冇人出黎講下,教下大眾出黎玩要都諗下安全風險
呢d事情只會永無休 ...
下,咁我諗游水浸死都唔係第一單,出街無啦啦中槍少,咁出街比人𠝹短期內第二單係咪唔低可憐?帶左套就實唔會有實唔會有性病?你既意思係咪明知扑實有危險就戴套,明知帶戴有風險就唔好扑野?

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2015-7-2 07:06 AM 發表
點解唔係派對嘅保險公司賠呢?
主辦單位同租場都有投保
不過最多賠5000萬台幣
哩單野埋單應該要過億

主辨單位好似係空殼公司 唔使預佢有錢賠
租場單位就傳佢脫產 唔知到時賠到幾多

政府墊支 多數收唔翻

私人去玩, 有事就要其他不相關的納稅人去賠, 是否合理, 值得思考.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]