• 瀏覽: 33,599
  • 回覆: 425
  • 追帖: 6
正人渣!

出得黎玩,咁唔小心,唔怪得人

引用:
原帖由 兼職賭波大學生 於 2015-7-2 04:47 AM 發表
出得黎玩,咁唔小心,唔怪得人

人為意外,唔係天災, 叫d去玩既人點小心?你冇野呀? 你去disney唔會預到會死掛!?
po呢段fb文既人第時有事, 記得唔好用社會任何資源, 賤嘴到呀!

[ 本帖最後由 若` 於 2015-7-2 05:14 AM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

凡叫八仙地方小去為妙

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2/7/2015 04:48 發表
咪係囉。但個個上網即時變聖人, 個個扮慈悲。
叫佢地去畀錢埋單,個個即刻扮死狗

引用:
原帖由 若` 於 2015-7-2 05:12 AM 發表
人為意外,唔係天災, 叫d去玩既人點小心?你冇野呀? 你去disney唔會預到會死掛!?
po呢段fb文既人第時有事, 記得唔好用社會任何資源, 賤嘴到呀!
世上有意外,所以世上亦有樣野叫保險
普通人出意外,例如行街俾車撞,唔通唔使俾醫藥費咩

佢哋不過係私人活動,唔係官方活動
咁點解佢哋就可以得到政府揹哂條數,其他普通市民就唔得?

叫人死或者刻薄,不過有不滿又可以理解

我都唔知應唔應該講,但有d問題,彷彿答案其實早就在旁等待你。。。。。

玄學中, 有沒有被人「落降頭」的東西? E-mail 此主題給朋友

我發覺近十年真係好黑! 常常運氣很不好, 小事如去公廁, 都突然有人行過來霸左個位。去撘巴士, 就在路上見到架巴士剛開走。總之做好多事都行路打倒吞, 計劃好的事就好多枝節走出來阻手阻腳。之前遇到個同事, 條友心理好眼紅人, 對我好有惡意。自此, D 黑運就跟住我, 唔知係咪佢對我做左手腳。

最大鑊係近 2 年, 我發現我喜愛的東西都一一消失, 例如我好鐘意去某一處地方, 就突然被收回發展。我鐘意既幾隻動物, 就一一離開我。有幾棵樹我很鐘意, 短期內無端端先後被斬左 (位於不同的私人地方內)! 咁多年都好好地, 就呢 2 年一一消失。請指教!

引用 TOP
煙民母親生賤種
[發短消息]2015-7-2 03:39 AM
▲ ▼ #423
南丫單野, 我都唔覺得值得可憐。班撚樣仲要追究呢個果個。又要拉 D 海事處既人落水。明明自己犯左錯, 出事係理所當然, 但結果把自己的過失及錯誤, 推給別人。真替果 D 海事處既職員可憐。咁大個人, 自己唔識評估出海有咩危險既咩? 係人都知果 D 所謂遊艇設備唔掂, 船上職員睇佢地個格都知唔係專業及有咩道德可言架啦。咁都要堅持出海玩, 玩大撚哂呀? 我夠想自己買 D U-235 做個核彈試爆, 影下自己做既磨菇云咯!

萬般帶不走,唯有業隨身

老豆老母,台政府都要負責任,
點解比d女去玩d咁迷幻嘅party,點解d女仔會咁難玩??
明明游泳池可以冇水條條女著三點式跳舞周圍跑??
個泳池只可容納六百幾人,但出事果日有成幾千人??
喱d鬼地方我一定唔會比我個女去!

個d地方玩叫狂歡,,狂歡你覺得會係咩地方呀?
小心有錯?
你真係宜為係教堂唱聖詩咁輕鬆?

引用:
原帖由 resort2 於 2015-7-2 05:13 AM 發表
凡叫八仙地方小去為妙
係呀, 八仙嶺, 八仙飯店, 八仙樂園.....

對呢位朋友黎講狂歡派對等於去迪迪尼既程度.....

睇黎係老江湖

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]