• 瀏覽: 113,792
  • 回覆: 509
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 青風中的白龍 於 2015-6-30 07:44 PM 發表
(星島日報報道)在台灣留學燒傷的陽光港女莫子青,仍然情況嚴重,院方指其傷勢惡化,未來兩日是存活關鍵期,其母含淚形容女兒:「全身都爛了,好痛!」由於預計子青須不停接受手術,夫婦雖擔心高昂的醫療費,但仍希望 ...
生不如死

希望吉人天相

個人認為讓其離開確實是最好的解脫.這種生不如死的痛苦.絕對非常人所能理解.
單單是燙一燙,已經痛到PK.莫講是這麼大的燒傷範圍.
看到這些新聞確實是非常傷感.

引用:
原帖由 mickyminnie_ 於 2015-7-1 08:50 AM 發表

呢個post 係#6
請大家盡情鬧

唉!啲人連人家慘事都不細明因由貪口爽..

引用:
原帖由 青風中的白龍 於 2015-6-30 07:44 PM 發表
(星島日報報道)在台灣留學燒傷的陽光港女莫子青,仍然情況嚴重,院方指其傷勢惡化,未來兩日是存活關鍵期,其母含淚形容女兒:「全身都爛了,好痛!」由於預計子青須不停接受手術,夫婦雖擔心高昂的醫療費,但仍希望 ...
有d人鬧話某d人冷血, 話乜野去迪迪尼無人預左會死喎,,,,,,,,,可能吧,
但下一次呢?? 其實粉塵爆炸唔係第一次架喇,
話人冷血的, 記得今後要做乖仔乖女, 唔好再去所有呢d Party喇

深切慰問。

每睇一次  心痛一次

不要對燒傷人眼望望, 要教下d細路

引用:
原帖由 terrybear88 於 2015-6-30 08:07 PM 發表
醫療費用不是由台北市負責?
因為她不是台灣公民, 活動是商業性質, 你衹可以向舉辦單位索償, 這種情況, 各國都是甘做, 如果傷者可送回香港, 醫療反而可用香港政府的

本人曾二級灼傷, 有一個月不能工作, 可以講8成燒傷, 痛苦是生不如死,走反而是解脫

只能夠講吾抵可憐,但又未至於要話人抵死
自己吾去呢d毒品PARTY就吾會有事

引用:
原帖由 st.Angel 於 2015-7-1 09:55 PM 發表
我意思係而家傷成咁,嫁唔嫁得出呢個問題已經係其次。

可以找一些之前一樣被燒過的人結婚呀, 互相明白, 只要沒燒到生殖系統, 是一樣可以做愛, 生仔

咁痛苦煎熬, 真係生不如死.....真係唔知邊樣先係對佢最好

子青,你要堅強振作呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]