• 瀏覽: 10,263
  • 回覆: 143
引用:
原帖由 港是港非 於 2015-5-22 11:52 PM 發表 二炮有幾大火力,射程,美國以倍計贏中國。中國射一粒導彈,美國可以射十粒百粒。唔係吹,有根據,二戰到現在七十年,美國一直世界第一軍費支出,每年製造出來導彈比其他國家多,包括中,俄。時間有七十年累積。中國 ...
以總國力黎計將美軍全部援日好無?

歐洲唔係駐軍?
可以調黎幫日本 請用腦吧

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-5-23 12:00 AM 發表 一張相片叫真相。毛澤東同老蔣一定係盟友兼死黨,抗日完畢,毛,蔣會談,握手,影相,毛澤東重高呼:蔣委員長萬歲。以後可以打生打死。明未?以前幾老友,後期可以死對頭。撒達姆前期靠美國支持上台,侵佔科威特已 ...
伊拉克啲刺針導彈肯定係自制啦

原來有人唔知美國最小要留3-40%兵力佈防歐洲 唔怪得有人以為美軍戰無不勝

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-5-23 12:21 AM 發表 用自己高端武器對比美國中端武器,實勁。要最尖端與最尖端比較,才實際D。用簡單對比法,國際專家公認,俄羅斯武器不及美國。國際市場又係美式軍火銷量最大,美國唔賣,錢唔夠至買俄貨,俄羅斯軍火第二大銷量 ...
原來軍事勁就代表必勝 禁美國早統治地球啦!真係越黎越好玩喎

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-5-23 12:09 AM 發表
美國重點肯定在亞洲。中東已放棄。最近也門不參戰,沙地自己出兵轟炸。不再支持以色列打伊朗,與伊朗講和,想全身而退。
以前美國重視中東,因為中東有美國經濟血液~石油,天然氣。美國頁岩氣已能自及自足,並出口。 ...
美國重點在自家荷包
中東半放棄, 都係因為打反恐駛左太多錢
唔慳D駛, 難道年年政府都要為錢停擺一次??
老美係想重返亞洲
不過現時冇錢, 只能用現有資源湊合一下, 擺下款
如果俾老美解決經濟問題, 可能就會唔同

引用:
原帖由 港是港非 於 2015-5-23 12:39 AM 發表
3.5%軍費會令國家停擺?當其他96.5%使費係死嘅,不存在。3.5%使小一半,節約幾錢?96.5%部份使小一半節省得重多。俾你做財務策劃,真係死得。

話你ONX又驚你嬲
但你又ON到冇朋友

1. 係政府停擺, 不是國家停擺
2. 2011年美國債務上限危機係咩恐怕你都唔知
3. 3.X%係指佔GDP, 不是佔政府開支既3.X%, 實際上國防開支佔美國政府開支接近20%, 係政府數一數二最大既開支項目
4. 96.5%?? 政府開支只佔GDP 2成幾, 其他佔7成幾, 你估全部錢都係政府架
5. 現在美國政府近幾年每年既財致赤字, 只係比軍事開支多一點, 如果沒有軍事開支, 赤字就會少左一大半
    3.5%使小(少)一半,節約幾錢?
6. 96.5%部份使小一半? 咁即係要政府伸手問人民拿錢
    打自身保衛戰還可, 問人民拿錢為別國出頭打仗??
    如果泛民政棍同你講台灣有危險, 要你全家貢獻本身3成收入支持台灣會點???

睇你講野恐怕你連GDP都未識解, 仲學人串77講財政策劃
經濟既野你識條鐵
俾你做財務策劃,就真真正正係死得。

就快考試啦, 中文又廢, 通識又廢, 經濟又廢
有時間出醜不如溫下書啦

引用:
原帖由 generala 於 2015-5-23 01:41 AM 發表

話你ONX又驚你嬲
但你又ON到冇朋友

1. 係政府停擺, 不是國家停擺
2. 2011年美國債務上限危機係咩恐怕你都唔知
3. 3.X%係指佔GDP, 不是佔政府開支既3.X%, 實際上國防開支佔美國政府開支 ...
美國政府停擺,係因為福利太好. 如果福利水平跌到中國水平.
軍費即刻可以增加多3倍!

一個中國可以頂到 3個美國 圍攻?

其實,第一個唔信美國會無條件履行美日安保條約的就是日本,現在日本要鬆開頸上面條狗鏈,為嘅係在沒有美國罩住的情況下保有一定軍力,當然自保只是第一步,之後在沒有美國制約下就開始侵略。所以日本的行動比起美國更加要目及實,美國就算是無所不用其極,動機也是保住霸權;而日本毫就難測,到底日本在美國滾出西太平洋後想搞咩呢?打美國,報復?策劃台獨,繼而吞併?

引用:
原帖由 不G道 於 2015-5-23 02:36 發表

美國政府停擺,係因為福利太好. 如果福利水平跌到中國水平.
軍費即刻可以增加多3倍!

一個中國可以頂到 3個美國 圍攻?
無咗福利,聯邦政府第一個敵人係民眾,點解美國要維持咁多年嘅低通貨膨脹?就係唔想班友作反。講真,在美國買包朱古力又大包D,又好食D,仲要十幾年都無乜點漲價,唔係政府調控,有咩理由咁離譜?

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2015-5-23 02:42 AM 發表
其實,第一個唔信美國會無條件履行美日安保條約的就是日本,現在日本要鬆開頸上面條狗鏈,為嘅係在沒有美國罩住的情況下保有一定軍力,當然自保只是第一步,之後在沒有美國制約下就開始侵略。所以日本的行動比 ...
日本已經 永遠 威脅唔到美國!

日本 人均收入33223美元 GDP國民生產總值   4.21萬億 美元
美國 人均收入54596美元 GDP國民生產總值 17.41萬億 美元

美國國力係 日本4倍以上 !

只要 歐盟,中國 唔反對,美國絕對可以 核平 日本 50次以上 !

用一般武力,美國大約 3個月~半年時 時間,就可以令到日本變返 石器時代 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]